Menu

”Criterii Naționale” respinge ajutorul pentru presă al guvernului Iohannis – Orban

f_350_200_16777215_00_images_banner1_criterii_nationale_video_promo_1.jpg

 

 

 

 

 

Nu vrem să pozăm în eroi, în exponenți neconformiști ai presei, refuzul nostru de a primi bani de la guvernul Iohannis – Orban nu presupune nici orgoliu, nici ură, nici implicare politică.

Refuzul este bazat pe demnitate, pe imposibilitatea de a primi ajutor de la cei care au încercat și încearcă sistematic să ne blocheze articolele.

Încă din campania electorală pentru prezidențialele din 2014, paginile noastre de Facebook au fost suspendate, fiind rostogolite din oficiu articolele împotriva lui Victor Ponta.

În primăvara anului 2015, criterii.ro a apărut pe o ”listă neagră” cu 61 de site-uri boicotate prin mijloace electronice de un grup despre care surse deschise au spus că este organizat la Sibiu.

Articolele noastre au fost permanent comentate injurios de troli și prin alte mijloace, despre care preferăm să nu discutăm acum.

Știm multe despre ce i s-a întâmplat lui Mircea Drăghici, trezorierul de la PSD, care a încercat să contracareze tehnicile murdare ale unora. De altfel, știm multe despre lucruri pe care nu le putem pune pe tapet fără a risca diabolizarea, dar va veni și vremea să dăm cărțile pe față.

Suntem indignați de repetata încălcare a Constituției de către președintele Klaus Iohannis, precum și de zidul format în jurul său de către instituții plătite pentru cu totul alte sarcini.

În plan local, asistăm la blocrea unei părți a bugetului CJ Vâlcea prin contestarea arbitrară și hărțuitoare de către prefectul liberal a unor hotărâri democratice. În Argeș, folosirea justiției pentru intimidarea adversarilor politici este în floare.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care, după o serioasă analiză, am decis să refuzăm ajutorul guvernamental.

Preferăm să considerăm că este vorba despre ajutor, nu despre mituirea presei, iar refuzul nostru nu semnifică în niciun caz o blamare a confraților care vor apela la fondurile guvernamentale.

Sperând că ne-am făcut bine înțeleși, ne oprim aici cu explicațiile. Este prea multă ticăloșie, prea multă luptă subterană în acțiunile președintelui și ale ”guvernului meu” pentru a folosi fără o strângere de inimă ajutorul care ni se oferă.

Așadar, mulțumim, NU.

Gheorghe Smeoreanu
Editor

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK