Menu

În plină pandemie, a înnebunit lumea. În Germania va fi ridicată o statuie a lui Lenin

f_350_200_16777215_00_images_banner1_lenin.jpg

 

 

 

 

 

 

În curând va fi ridicată o statuie a lui Vladimir Lenin în orașul german Gelsenkirchen, după o luptă de lungă durată între un partid de stânga și autoritățile orașului.

În timp ce statuile lui Lenin au tronat cândva în piețele orașelor și municipalităților din estul comunist, RDG, se crede că niciuna nu a fost ridicată într-un spațiu public din vestul Germaniei.

O instanță a dat acum permisiunea partidului marxist-leninist din Germania, MLPD, să plaseze statuia metalică în afara sediului său. Autoritățile orașului au încercat să oprească statuia, ordonând oprirea construirii unui piedestal din beton pe care trebuie să stea. Acesta susține că statuia va „tulbura vederea” unei clădiri vecine listate, o filială a societății din anii 1930. Prezența statuii, s-a spus, ar încălca, de asemenea, regulile de conservare a monumentului istoric.

Consiliul local al districtului West Gelsenkirchen a declarat că Lenin este o figură nepotrivită care nu trebuie comemorată în oraș. „Liderul comunist Lenin este reprezentativ pentru violență, reprimare, teroare și imensă suferință umană. Toate acestea îl fac incompatibil cu ordinea constituțională democratică liberă din Germania”, se arată într-un comunicat.

Dar MLPD, care deține clădirea, a combătut restricțiile și a apelat la decizia instanței , înregistrând astfel „o victorie fantastică pentru Vladimir Ilici Lenin”, scrie theguardian.com.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK