Menu

E corect ? Românul fără credit îl ajută pe românul cu credit să obțină amânarea ratelor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_credit_criza_1.jpg

 

 

 

 

 

A impresionat pozitiv măsura, anunţată şi de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căreia Guvernul va da o ordonanţă pentru ca populaţia şi firmele să fie scutite de plata ratelor la creditele bancare pentru o periodă de 9 luni.

Românii pot trăi cu impresia că mult hulitele bănci care, până acum, se eschivau chiar şi de la plata impozitelor, au devenit dintr-o dată prietenele oamenilor.

Este bine să aşteptăm conţinutul ordonanţei pentru a vedea cum stau lucrurile şi pot spune de pe acum că, mai mult ca sigur, tot românii vor plăti creditele la bănci, cu mari dobânzi, doar că acest lucru se va petrece în viitor.

Ce vreau să spun este că statul va achita ratele, ori că BNR va folosi rezerva valutară, ori că se va permite băncilor să nu mai facă provizioanele necesare, ori ori că toate aceste surse vor fi folosite, iar băncile îşi vor primi banii întocmai şi la timp chiar pe această perioadă de criză.
Observ însă că în discursurile politice, inclusiv în cel al preşedintelui, lucrurile sunt lăsate în ceaţă şi sunt sigur că la fel se va întâmpla şi cu alte măsuri economice care nu vor fi explicate corect populaţiei.
Există tendinţa de a creiona profilurile unor salvatori altruişti, fie că va fi vorba de bănci, de societăţi de leasing ori de ANAF.

” Guvernul e pregătit să dea maine OUG cu amânarea plății ratelor la banca pentru persoane fizice dar și pentru firmele din Romania, la cererea celor care au datorii la bănci, cu până la 9 luni”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

Foarte frumos, foarte util, dar banii sunt ai noștri, noi, toți românii, ne amânăm singuri ratele la bancă, folosind alte împrumuturi și alte mecanisme complicate, băncile nu au devenit peste noapte filantroape, asta e bine de știut. Ba chiar să precizez că românul fără credit îl ajută pe românul cu credit să obțină amânarea ratelor, platind, indirect, dobânzi la împrumuturile de stat. Și asta e bine de știut.

Oricare ar fi mecanismul pe care se va baza OUG cu privire la amânarea ratelor, vă asigur că explicațiile vor fi suficient de complicate încât să se creeze impresia că băncile sunt sponsorii românilor pe timpul crizei.

Vor fi ? Aflăm joi.

S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK