Menu

Incendiar ! Nicolae Poghirc, fost director al Teatrului ”Al Davila” din Pitești. ”Hărțuirea sexuală ? O conspirație”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_poghiric_hartuire.jpg

 

 

 

 

 

 

- Domnule director, se pare că vă încheiați mandatul la conducerea Teatrului ”Al Davila” din Pitești. Ca simplu spectator, am remarcat că teatrul renăscuse, dar prima întrebare are alt sens. Plecați ”pe bune” sau fiindcă așa au vrut alții ?

Aveți dreptate! Mi-am încheiat primul mandat de manager al Teatrului “ Alexandru Davila” Pitesti. Au fost trei ani foarte grei atât pentru mine cât și pentru marea parte a colactivului acestui teatru. Trei ani de schimbări in toate planurile, artistic, administrativ, logistic, infrastructura, etc. Trei ani parcurși singur, fără mare ajutor din partea factorilor decidenți, as zice ca mai degrabă au mimat ajutorul. Trei ani in care la pitesti pot spune ca fost o emulație teatrala in adevăratul sens al cuvântului. Totodata au fost ani in care s-au făcut și greșeli, dar despre astea nu vreau sa vorbesc pentru ca s-a vorbit deja mult prea mult.
In cele din urma mandatul a ajuns la final. Și plec, “pe bune” ca așa au vrut alții. Și pentru asta au apelat la ȘANTAJ. Da! ȘANTAJ! Mi s-a spus cu subiect și predicat “demisia sau reclamatiile pleacă la presa”. Dar despre se vor vorbi mai multe atunci....

Dacă tot plecați, vă rog să spuneți cu ce vă lăudați după acești ani petrecuți la Pitești. Cum ați găsit instituția și cum o lăsați ?

Am găsit un teatru aflat între doua lumi. Nici comunist, nici din vremurile noastre. Un teatru anchilozat, încremenit in propriile-i proaste moravuri. A trebuit sa folosesc întreaga artilerie pentru al trezi. Și am reușit! Dar încă este fragil. Ar fi urmat, poate cea mai frumoasa perioada a acestui teatru. Va garantez, scripta manent, va cădea in prima luna după ce își va relua activitatea. Of, măruntele interese ale unora și lipsa de limpezime a altora aflați, toti, intr-o oribila stare gelatinoasa!

Totuși, presa a consemnat ceva turbulențe în colectiv. Nu le reamintesc, dar vă întreb dacă au fost normale ?

Turbulente create artificial in birourile presei. Ce ne facem? Tinerii jurnaliști învață la școala, cei care fac școala și rețin ca “scandalul se vinde”. Nimic mai greșit! Ne vom duce in cap ca nație. Dacă nu intervine nimeni, in scurta vreme nu vom mai fi băgați in seama. Vom fi un altfel de Irak sau de Afganistan la Marea Neagră.

Acuzațiile de hărțuire sexuală care vi se aduc sunt la modă în Vest, așadar ne adecvăm și noi. Mie mi s-au părut cam trase de păr, mai ales că teatrul nu e mânăstire. Aș vrea însă alte detalii și punctul dumneavoastră de vedere.

O conspirație. Alt subiect fabricat care va mai face cariera...vreo doua zile. Hărțuirea e altceva. A fost un episod, văd, de-a dreptul nefericit, care a ajuns pe mâna unora, l-au ținut la sertar și când le-a venit bine i-au pus un titlu șoc. Și-au bătut joc de cariera unor fete asupra cărora va plana permanent suspiciunea. Căci oameni care contează cu adevărat și-au dat seama de jocul as zice ordinar. Eu eu am spus deja cine sunt autorii. Vor vedea in timp. A mai fost un caz. Personajul de atunci, o tânăra actrița in ascensiune, cu nominalizare la premiul UNITER, a dispărut după aia. Nu s-a mai legat nimeni la cap cu ea. Nici acum nici atunci nu a câștigat nimeni. Toți au/am pierdut. SILVIU Purcărete pe care l-am adus cu greu e pierdut pentru acest teatru. Veți vedea!

Ce veți face mâine, pormâine, răspoimâine ?

În acte am redevenit actorul Teatrului Național Craiova și voi juca in spectacolul “Gândește-te la Africa!”. Deja nu mai sunt la Pitesti. Acum poate unii se bucur, dar mai târziu vor regreta.

Multumesc.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK