Menu

Cei 14 medici italieni morţi în lupta cu pandemia

f_350_200_16777215_00_images_banner1_coronavirus_medici_italieni.jpg

 

 

 

 

Joi, 19 martie, Corriere della Serra aduce un omagiu celor 14 medici italieni care au murit de la începutul epidemiei de coronavirus (Covid-19). „Nu mai putem tolera ca medicii noștri și lucrătorii de sănătate să fie trimiși să lupte cu virusul cu mâinile goale”, a declarat președintele asociației medicale Filippo Anelli.

Joi, Anelli a adăugat cinci nume la tristă contabilitate pe care o păstrează de la sosirea bolii în Italia: Giuseppe Finzi (62 de ani, Parma), Luigi Frusciante (71 ani, Como), Giuseppe Lanati (73 de ani, Como), Antonino Buttafuoco (66 de ani, Bergamo) și Luigi Ablondi (66 de ani, Cremona).

Cu o zi înainte, Marcello Natali murise la 57 de ani după ce a trebuit să lucreze fără mănuși din cauza lipsei. "Să încetăm să spunem că este o gripă proastă, oamenii săraci și nefericiți care vin la camera de urgență au totul, în afară de complicațiile unei gripe", a avertizat Daniele Macchini, medic la Bergamo, pe 7 martie.
Ceilalți practicieni au fost Mario Giovița, Roberto Stella, Ivano Vezzulli, Franco Galli, Massimo Borghese, Raffaele Jura, Carlo Zavaritt și Giuseppe Borghi.

"Medicii sunt supărați, exasperați de această cascadă de vești proaste, speriați de escaladarea infecțiilor care ar fi putut fi evitate dacă doar instituțiile ne-ar fi ascultat imediat", a adăugat Filippo Anelli.

Sursa: Corriere della Serra

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK