Menu

O, ce veste minunată ! UE ne bagă în cont 10 miliarde de euro UPDATE: Primim 1 miliard.Bine şi atât

f_350_200_16777215_00_images_banner1_leyen_ursula.jpg

 

 

 

 

 

Doamna Ursula von der Leyen a anunțat oficial că a fost expediată în contul de trezorerie al guvernului României suma de 10 miliade de euro, o primă tranșă dintr-un ajutor substanțial pe care UE îl acordă țării noastre pe principiul solidarității europene.

”Nu vă putem lăsa singuri. Ați pus la dispoziția UE toată economia voastră, ați privatizat ce v-am spus, acum nu mai aveți nimic și, în plus, plătiți și șomajul tehnic de la companiile noastre” a declarat doamna von der Leyen.

(Nu mă bate, domnule Berbeceanu, nu mă pârî la domnul ministru Vela că am dat fake – news fiindcă spun eu aici că e fake – news. Un fake – news anunțat ca atare nu mai e fake – news. Hai să zicem că unii oameni vor citi doar titlul, dar nu are nimic, fiindcă în acest fel le creștem moralul, încrederea în UE, și vor suporta mai bine criza provocată de pandemie. O știre bună, chiar falsă, nu poate fi considerată motiv de panică. Nu uitați, domnule Berbeceanu).

Să cităm acum din blogul lui Adrian Năstase.

”Din punctul meu de vedere, actuala pandemie marcheaza sfarsitul unor utopii – aceea a „unitatii si solidaritatii europene” sau cea a unei ordini mondiale bazate pe „valorile si principiile occidentale”. Este clar, in situatii de criza, fiecare tara isi vede de propriile interese.Aceleasi consecinte se vor vedea si la nivelul indivizilor”.

Nu, UE nu a promis nimic, nu a băgat banii, deși noi nu mai avem industrie și bănci, iar companiile străine nu plătesc, în marea lor majoritate, dări la stat.

Fondul de șomaj e la pământ, dar plătim șomerii tehnici de la Dacia Renault și Ford, de exemplu.

Dacă se îngroașe gluma, va fi dificil să ne descurcăm fără combustibili, distribuție de curent, gaz, apă, credite bancare, fiindcă aceste sectoare nu mai sunt ale statului. Bine măcar că nu am apucat să privatizăm Hidroelectrica, CEC-ul, Portul Constanța și sănătatea.

În fine, fake – news din titlu ar fi trebuit să fie good news.

Hai, că se poate, domna Ursula von der Leyen, are balta pește.

UPDATE.

Parcă cineva de la Bruxelles ar fi citit acest articol postat vineri dimineaţa şi spre seara au fost anunţate unele măsuri.

Anunț de ultimă oră. Comisia Europeană susține România în lupta cu coronavirusul.

Pentru combaterea efectelor COVID-19, Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro, astfel:
483de milioane de euro - prin renunțarea în acest an la obligația de a le solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale.
637 de milioane de euro - prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie", anunță Reprezentanța Comisie Europene în România.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK