Menu

Două femei, împreună cu 5 copii, s-au ascuns într-o peșteră, de teama coronavirusului. Persoanele erau date dispărute de 11 zile

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Vl-ascunsi-in-pestera-1.jpg

 

 

 

 

 

Joi, 19 martie, jandarmii montani din Călimăneşti - Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile. Acestea au fost găsite într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia. Îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat.

Condiţiile erau mizere, mai ales pentru cei cinci copii, care erau alături de cele două femei: una din judeţul Olt, iar cealaltă din Drăgăşani - Vâlcea. Deşi aveau saci de dormit şi mai multe haine de iarnă asupra lor, au dârdâit zile la rând de frig - temperaturile în zonă, fiind mai ales pe timp de noapte, la munte, destul de scăzute.

Poliţiştii au fost cei care au cerut ajutorul jandarmilor, după 11 zile de căutări asidue. Au aflat de la turişti că în zonă se află un grup ciudat de copii şi femei şi le-au cerut colegilor să plece în căutarea acestora, intuind că sunt mari şanse să fie chiar persoanele pe care le căutau de atâta timp.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Vl-ascunsi-in-pestera-2.jpg

 

 

 Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte.

Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest. Cert este că, judecând după bagajele pe care le aveau asupra lor, nu era vorba despre o rătăcire, ci mai degrabă despre un gest premeditat. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă. Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat.

Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: Adevărul.ro

embed video plugin powered by Union Development

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK