Menu

Conferinţă de presă. Ludovic Orban ori e prost, ori ne prosteşte ca pe proști

f_350_200_16777215_00_images_banner1_orban_vila_lac_1.jpg

 

 

 

 

 

Scuze, chiar nu vreau să pornim cu stângul în comentariile despre ceea ce se întâmplă cu epidemia, dar la conferinţa de presă de duminică după – amiaza, premierul Ludovic Orban a dovedit că ori e prost, ori ne prosteşte.

Şeful guvernului a început cu următoarea analiză. La finalul lunii februarie, România, Spania şi Austria înregistrau 1 – 2 cazuri de coronavirus. După două săptămâni, noi avem sub 150 de cazuri, Austria vreo 500, iar Spania peste 5000, dovadă fiind că Guvernul României este mai eficient în combaterea pandemiei decât cele ale ţărilor amintite.

Evident că raţionamentul lui Orban este de o idioţenie fără margini deoarece situaţia demografică şi socio – economică a ţărilor puse faţă în faţă nu suferă comparaţie.

În Spania sau Austria populaţia urbană este net superioară faţă de cea a României, aşadar cetăţeanul de la oraş se informează corect. Austria şi Spania au sisteme medicale cu mult mai performanțe, deci cetăţeanul are cui să se adreseze. Aceste ţări au epidemiologi mai mulţi, kituri de testare mai multe, aşadar e normal să depisteze mai bine cazurile de infectare.

Se poate explica pe larg în ce constau diferenţele, dar ceea ce este îngrijorător este că premierul României are o cultură sociologică precară, probabil nu înţelege mecanismele de răspândire şi diagnosticare a cazurilor de îmbolnăvire.

Cealaltă variantă este că ne prosteşte în faţă pentru a demonstra în fals cât de bun este Guvernul Orban.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK