Menu

Uluitor. Celebrul Jacques Attali spune că pandemia va conduce la instaurarea Guvernului Mondial

f_350_200_16777215_00_images_banner1_attatali.jpg

 

 

 

 

 

 

3 mai 2009 - A fost nevoie de Jacques Attali să se gândească la asta! În rubrica sa din revista Eexpress din 3 mai, fostul consilier al lui François Mitterrand dezvăluie câteva fantezii intime ale lumii oligarhice. Pe scurt: acolo unde accidentul financiar a eșuat până acum, o mică pandemie bună ar putea precipita liderii noștri să accepte crearea unui guvern mondial!

„Istoria ne învață că umanitatea evoluează semnificativ doar atunci când îi este cu adevărat frică: mai întâi stabilește mecanisme de apărare; uneori intolerabil (țapi ispășitori și totalitarismele); uneori zadarnic (distragerea); uneori eficiente (terapeutică, eliminând dacă este necesar toate principiile morale anterioare). Apoi, după ce criza a trecut, transformă aceste mecanisme pentru a le face compatibile cu libertatea individuală și pentru a le include într-o politică democratică de sănătate. "

Pentru Attali, „Pandemia emergentă ar putea declanșa una dintre aceste temeri de structurare”, deoarece va crește conștientizarea, „mai bună decât orice discurs umanitar sau ecologic, despre conștientizarea nevoii de altruism, cel puțin interesată. "

"Și, chiar dacă, așa cum trebuie să sperăm în mod evident, această criză nu este foarte gravă, nu trebuie să uităm, în ceea ce privește criza economică, să învățăm de la ea, astfel încât înainte de următoarea - inevitabilă - sunt instituite mecanisme de prevenire și control, precum și procese logistice pentru distribuirea echitabilă a medicamentelor și a vaccinurilor. Pentru aceasta, va trebui să înființăm o forță de poliție globală, un depozit global și, prin urmare, un sistem fiscal global. Vom veni apoi, mult mai repede decât rațiunea economică singură, pentru a pune bazele unui adevărat guvern mondial. "

"De fapt, cu spitalul, Franța a început în secolul al 17-lea să înființeze un stat real", a spus el în concluzie.

Sursa - olivierdemeulenaere.wordpress

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK