Menu

Panica e la un click distanţă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_coronavirus_1.jpg

 

 

 

 

 

Acum se vede cât de important este să ai noţiuni de bază de la şcoala generală şi de la liceu. Observ că oamenii nu au definiţia noţiunii de incubaţie , nu au minime cunoştinţe de statistică şi epidemiologie.

Se spune că nimeni nu este încă bolnav în România, însuşi ministrul Sănătăţii făcând o afirmaţie absolut idioată:

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România”.

Serios, domnule ministru ? Vă jucaţi cu vorbele, eventual faceţi distincţii între infecţie şi infectare.

Dicţionarul medical de pe net spune despre infecţie astfel: „Invazie de micro-organisme, localizată sau generalizată, a unui organism viu care prin multiplicare (cu sau fara secretarea de toxine) conduc la afectarea organismului in cauza.”

Evident, pot exista mii de români infectaţi şi încă nediagnosticaţi, nu trebuie să fii doctor pentru a înţelege asta, trebuie doar să fi învăţat ceva carte la liceu.

Statistic vorbind, fiecare contact interuman presupune ramificaţii şi ridicări la pătrat, cub etc.

Desigur, nici Costache, nici Streinu – Cercel, nici Arafat nu îşi permit să scoată vreo silabă care să le fie apoi imputată pe motiv că au provocat panică şi lumea s-a luat la pumni în faţa farmaciilor sau a hypermarketurilor. Este evident însă, pentru orice om cu minimă dar normală pregătire şcolară, că ţara e o bombă cu coronavirus care va exploda în câteva ore sau zile.

Explozia va fi mai mare sau mai mică în funcţie de reducerea contactelor sociale în această perioadă, dar nimeni nu îşi poate asuma riscul să îndemne oamenii la izolare, deşi aceasta ar fi soluţia.

Oficialităţile, adică preşedintele, premierul, ministrul de resort, liderii adminsitraţiei locale aşteaptă o ştire, o singură ştire pentru a spune totul clar. Iar atunci, panica va fi inevitabilă.

Panica e la un click distanţă.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK