Menu

Deputatul ”Mitralieră” iese din politică. Cine câștigă ?

f_350_200_16777215_00_images_radulescu_catalin_interviu_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Dacă va fi ales preşedinte la Congres, Marcel Ciolacu a anunţat că nu va semna cu mâna lui nicio listă de candidaţi care cuprinde condamnaţi printr-o hotărâre rămasă definitivă.

Este vorba despre o lovitură de imagine, fiindcă astfel asocierea neuro – lingvistică ”PSD = penali” rămâne fără obiect și se va cicatriza pe scoarța cerebrală a unora.
Nu este foarte clar dacă listele pentru alegerile locale, pe care nu le semnează Marcel Ciolacu, vor putea cuprinde condamnați penal.

Declarația liderului PSD a făcut însă, în mod sigur, deliciul celor care manevrează viața politică prin controlul asupra justiției. Va fi suficientă o condamnare de un an cu suspendare pentru ca un personaj nedorit să plece.
Cine ar putea fi personajele nedorite ? Pur și simplu cei care se pronunță împotriva abuzurilor în aplicarea legii sau critică bancile și companiile străine fiindcă nu plătesc impozit.

Tare mă tem că aceasta este situația deputatului Cătălin Rădulescu, poreclit ”Mitralieră”, în urma unei provocări de presă bine ticluite.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-ar fi amestecat într-o afacere deținută de fratele său. Dacă ar fi fost vorba despre o faptă penală demonstrată clar, ar fi primut o pedeapsă cu mult mai mare.

În acest moment, deputatul se vede în situația de a nu mai putea avea o funcție politică și, după cum a declarat în exclusivitate pentru ”Criterii”, se va retrage.

Desigur, mulți vor jubila spunând că ”penalul” trebuia să dispară, dar atrag atenția că dispare astfel și vocea care, în multe situații, a apărat țara în fața unor abuzuri venite fie din zona justiției, fie din cea a investitorilor străini.

Câștigă cineva ceva prin plecarea din politică a deputatului ”Mitralieră” ? Sincer, cred că este vorba mai mult despre o pierdere.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN