Menu

Nu vă grăbiți ! Cred că Pendiuc, Văsîi și ceilalți vor fi achitați

f_350_200_16777215_00_images_pendiuc_absolut_1.jpg

 

 

 

 

 

Am văzut astăzi pedepsele primite de fostul primar Tudor Pendiuc, de una dintre fiicele sale, de Gigi Văsîi și ceilalți. Sunt, în total, zeci de ani de pușcărie și sume astronomice ca daune.

Nu am cum să pun în discuție o hotărâre judecătorească luată în baza unui camion de dosare, dar intuiția îmi spune că următoarea instanță îi va achita pe protagoniști sau îi va condamna parțial. Spun asta fiindcă știu unele lucruri care ar trebui aprofundate despre cum a acționat Parchetul și cum au fost făcute expertizele, dar mă bazez și pe altceva.

Gigi Văsîi, Valentin Vișoiu, Constantin Scarlat și ceilalți sunt oameni de afaceri cu experiență, nu cred că ar fi riscat munca de o viață pentru a comite prostiile de care sunt acuzați de procurori. E vorba de mulți bani, e drept, dar toți acești oameni aveau deja mulți bani.
Mai convingător, cel puțin în ce mă privește, este Tudor Pendiuc. De ce ar fi produs daune de milioane de euro în condițiile în care nu s-a afișat niciodată ca un nabab și în situația în care zeci de funcționari erau cu ochii pe el?

Am văzut multe în justiție în ultima vreme și multe întorsături de situație. Am vorbit, de-a lungul vremii, cu unul sau altul dintre cei condamnați acum și ce am auzit despre insrumentarea anchetei și derularea procesului mi-a făcut părul măciucă. Poate de data asta, după ce sentința a fost pronunțată, condamnații în această primă instanță nu se vor mai feri să vină cu dovezi care să le dea dreptate.

Dacă vor vrea să vorbească, în această etapă, când nu e prea târziu, mă voi implica în virtutea meseriei de ziarist.

Deocamdată, știind ce știu, vă spun să nu vă grăbiți, cred că Pendiuc, Văsîi și ceilalți vor fi achitați, total sau parțial.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK