Menu

PNL a lovit din nou. Naveta elevilor cu trenul nu se mai decontează. UPDATE. Au zis acum ca dau erată. Tareeee !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_elevi_tren_1.jpg

 

 

 

 UPDATE

Ministerul Educaţiei precizează că, dintr-o eroare, Ordonanţa de Urgenţă privind transportul elevilor a fost publicată în Monitorul Oficial într-o altă formă, urmând să fie rectificată miercuri. Ministerul Educaţiei susţine că a eliminat din textul iniţial sintagma "transport rutier”, păstrând termenul "transport”. Precizările vin după ce Consiliul Naţional al Elevilor a arătat că ordonanţa nu prevede decontarea navetei pentru elevii care merg cu trenul.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, marţi seară, precizări, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă cu privire la transportul elevilor.

 

 

OUG 15/2020 pe care Guvernul Orban a adoptat-o noaptea ca hoții marţea trecută ca să modifice Legea educaţiei, publicată abia azi în Monitorul Oficial, a nenorocit naveta elevilor.

Cine? Premierul Orban şi toţi cei care au contrasemnat ordonanţa: Raluca Turcan, Monica Anisie, Ion Ştefan, Florin Cîţu şi Lucian Bode.

Concret, decontarea navetei elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se va putea face doar "în baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier" (art. 84, alin 3), deci elevii care călătoresc cu trenul ori cu bacul (mai ales în jud. Tulcea) sunt lăsaţi pe dinafară. Din clipa asta, orice bilet de tren nu mai poate fi decontat.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK