Menu

În rolul lui Caligula este Klaus Iohannis, iar în rolul calului, Ludovic Orban

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_orban_caligula.jpg

 

 

 

 

 

 

Înainte de a prelua un editorial al unuia dintre cei mai buni publicişti români din toate timpurile – Aurelian Pavelescu – atrag atenţia asupra unui fenomen straniu. Deşi publicistul susţine magistral puncte de vedere la care PSD ar trebui să acheseze, acest lucru nu se întâmplă şi postările lui Pavelescu nu sunt distribuite. Aş remarca faptul că PSD nu se mai întâlneşte în vecii vecilor cu un susţinător atât de talentat în formularea mesajelor. De ce nu îl susţine acest partid ? Să zicem că deoarece este preşedintele PNŢCD, dar cred că nu aceasta este explicaţia. Pur şi simplu PSD evită să susţină masiv pe cineva pentru a nu-l băga în Pantheon. Să rămână Pantheonul cu cât mai puţini zei.

Citiţi, mai jos, cea mai recentă postare marca Aurelian Pavelescu.

Împăratul roman nebun Caligula plănuise să-l numească consul pe Incitatus, calul său, căruia îi construise un grajd din marmură și fildeș și care era servit de o armată de slugi, ca un adevărat împărat el însuși. N-a reușit, pentru că, aflând, senatorii l-au scăpat de suferințe pe nebun, făcându-i de petrecanie. Povestea se repetă sub privirile noastre, în rolul lui Caligula fiind Klaus Iohannis, iar în rolul calului Ludovic Orban, în aplauzele unei mari părți a poporului român, care chiar își dorește iapa drept Premier! Asta trebuie să rămână în istorie, ca simbol al guvernării Iohannis!

Care sunt faptele? Art. 103 (1) din Constituție spune: ”Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”; art. 89 (1) din Constituție spune: ”După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentu, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură.”

Klaus Iohannis și calul lui cum interpretează ce spune Constituția? Au hotărât ei singuri, în grajd, cum să fie anticipatele, cu mult înainte ca situațiile descrise de Constituție să aibă loc: îl punem pe cal până nechează tot Parlamentul și facem un Parlament de vaci! Și au început să mugă toți boii, că Parlamentul să fie de vaci! Mai limpede:

Degeaba spune Constituția că Președintele îl desemnează pe primul-ministru ”după consultări cu partidele parlamentare”, în scopul stabilirii unei majorități care să și voteze desemnarea. Degeaba spune tot legea supremă că e nevoie să cadă ”două solicitări”, adică nu o singură solicitare repetată. Degeaba la prima ”consultare” s-a și format o majoritate parlamentară care să asigure trecerea propunerii în Parlament. Degeaba vacile din PNL care susțin mârțoaga au și declarat că nu vor vota chiar ele însele că ”susținerea mârțoagei” pentru ele înseamnă că n-o vor vota de fapt, deci ”susținerea” înseamnă că vor vota contra! Plăvanul și calul merg înainte, mai rău ca Păcală și Tândală, susținuți de la spate de garda pretoriană a gorilelor din statul paralel!

Am mai văzut și capre râioase cu coada ridicată, cum se spune în popor, că Constituția nu interzice, că plăvanul își poate numi calul prim-ministru, că așa au învățat ei la ferma animalelor. Norocul nostru tot cu romanii, jurisconsulții lor care, dându-l pe Caligula și prevăzând că va veni Klaus, au spus: ”actus interpetandus est potius ut valeat quam ut pereat”, adică ”legea (constituția) trebuie interpretată în sensul producerii efectelor ei și nu în sensul neaplicării ei”; sau ”qui dicit uno, negat altero” - ”atunci când se afirmă ceva, se neagă contrariul”; sau ”nulla presumtio sine lege” - ”prezumțiile legale sunt limitate de lege” și atâtea minuni ale științei regine a dreptului! Behehe, domnilor, acum ați înțeles?

Evident că lucrurile sunt așa de clare, încât și proștii proștilor le pricep bine. Aici este vorba despre altceva, despre fascizarea României, despre forțarea Constituției și a poporului român să îl aplaude pe Caligula că-și pune Calul Prim-ministru. Europa aplaudă și ea, acolo de mult sunt vacile la conducere. Uraaaa!

Aurelian Pavelescu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK