Menu

Scandal pe marginea unei poze

f_350_200_16777215_00_images_banner1_tudor_gheorghe_cioran.jpg

 

 

 

 

 

Ce-mi place mie și mă face să mor de drag este când globaliștii, indiferent de vârstă și bagaj cultural, fac din alb negru și din negru alb. Am început să-I cunosc, sunt previzibili, cum apare la orizont ceva bun despre România și români cum ne informează că miroase urât, că mai bine nu. Ce au oameni ăștia cu țara lor nu pricep, o fi o modă, o fi o boală ?

Iată această fotografie cu Tudor Gheorghe cântându-i lui Cioran în mansarda lui pariziană.

Fiindcă poza îl pune într-o lumină frumoasă pe bardul nostru, trebuia să vină cineva și să denaturize contextul. A venit ”tânărul” Mihai Șora și a scris:

“Greu de crezut că, în 1990 – când a fost vizitat, în mansarda lui pariziană, de către Marin Sorescu, Florica Courriol și Tudor Gheorghe –, Cioran avea vreun apetit pentru baladele trubadurului nostru. Nu există, din păcate, și „sunetul“ acestei întâlniri. Dar, om de o infinită curtoazie (chiar și atunci când era scos din obiceiurile sale domestice ori de pe șinele propriei gândiri), Cioran trebuie să fi fost politicos, binevoitor și nu mai puțin străin de entuziasmul patriotic al momentului”, nota pe pagina sa de facebook Mihai  Șora.

Mare pehlivan Şora, ştie el că nu i-a plăcut lui Cioran de Tudor Gheorghe.

Dar dacă i-a plăcut lui Cioran tocmai aerul profetic al unora dintre baladele lui Tudor Gheorghe ? Fiindcă marele cinic nota în Schimbarea la faţă a României:

„Tot ce nu e profeţie în România este un atentat împotriva României.”

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK