Menu

A apărut soluția nebună. Klaus Iohannis – premier şi preşedinte

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_la_birou.jpg

 

 

 

 

 

Un text misterios a apărut astăzi pe blogul unui mogul de presă. Textul se încheie cu formula următoare:

„Foarte curând vom afla dacă rămânem în obișnuita noastră gherilă politică sau, printr-o intervenție prezidențială neanticipată de analiști, (dar absolut posibilă și legitimă cu anvergura celui de al doilea mandat obținut cu 70%), vom avea o formulă guvernamentală cu adevărat funcțională.
Cum se scrie istoria? Cu ruperi de ritm”.

Semnatarul acestei sibilinice teorii este nimeni altul decât Dan Voiculescu. Acesta vine cu câteva argumente.

” După adoptarea moțiunii de cenzură depusă de PSD și declarația ulterioară a Președintelui Iohannis (că va susține tot un guvern liberal) România pare să se îndrepte, din nou, către un blocaj instituțional.
Foarte probabil, Președintele nu va accepta propunerea PSD, în timp ce majoritatea nou creată va respinge o revenire la guvernul Orban.
Iar pentru că atât Constituția cât și Regulamentele parlamentare permit spații de manevră, ambele tabere par să pregătească un război de uzură care afectează societatea românească în ansamblu. Din fericire, pe lângă cele două variante menționate anterior (dezbătute redundant în ultimele ore) mai există și o a treia cale: o rupere de ritm, o soluție guvernamentală pe care nici PSD, nici PNL nu o pot respinge.
Pe lângă beneficiile evidente pentru imaginea și stabilitatea României, o astfel de soluție ar fi ușor de acceptat și de către PNL (care ar avea ocazia să îndepărteze rapid balastul imaginii negative create de măsuri controversate precum cele 25 de Ordonanțe de urgență adoptate noaptea, unele dintre ele fără avizele necesare) și de către PSD (care înțelege că, după rezultatele înregistrate la alegerile prezidențiale și europarlamentare, guvernarea i-ar fi, în acest moment, mult prea greu de administrat).”

Dincolo de aceste formulări, ghicitoarea rămâne nerezolvată, Dan Voiculescu refuzând să dezvăluie la ce anume soluție se referă. De remarcat că ziarele care au publicat textul lui Voiculescu nu l-au descifrat.

În aceste condiții, cred că soluția misterioasă avută în vedere de Dan Voiculescu este una nebună: Klaus Iohannis – premier şi preşedinte, guvernul urmând să fie alcătuit din consilierii de la Cotroceni.

De remarcat că nu există în Constituţie un articol care să interzică în mod expres acest cumul de funcţii.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK