Menu

Propaganda anti-românească obține succes după succes. Renunțăm la drepturile noastre cu cea mai mare bucurie

f_350_200_16777215_00_images_banner1_meyer_johan_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Liberalii şi susținătorii lor au distribuit pe reţelele de socializare cu mult entuziasm, de ai fi zis că tocmai li s-a născut un copil sau un nepot, o declaraţie a lui Johan Meyer ,CEO Franklin Templeton Investments Sucursala Bucuresti si Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Domnul Meyer laudă Guvernul Orban pentru că a aborgat Ordonanța 14 prin care bugetul României s-ar fi ales cu ceva taxe de pe urma activității economice a unor companii străine.

”Mesajele noului guvern cu privire la numeroasele probleme de interes pentru investitori, de la abrogarea legislatiei daunatoare si promovarea listarilor, la incurajarea guvernantei corporative si a transparentei companiilor de stat, sunt primii pasi pentru ca tara sa isi recapete credibilitatea ca partener de afaceri si destinatie de investitii de incredere”, spune Johan Meyer.

Se mai bucură puternicul om de afaceri și din nou laudă Guvernul Orban pentru că va privatiza Hidroelectrica și Aeroportul, de unde companiile străine pot să obțină profitul pe care, ca de obicei, îl salvează de la impozitare. Este încântat Johan Meyer și de faptul că liberalii practică guvernanța corporativă în companiile de stat, ceea ce este un alt nume al privatizării.

“Suntem incurajati de faptul ca Guvernul face afirmatii corecte si isi ia angajamente potrivite , nu doar in ceea ce priveste ordonanta , ci si guvernanta corporativa si transparenta in campaniile detinute de stat, precum si prin faptul ca isi exprima dorinta de a lista companii precum Hidroelectrica si Aeroporturi Bucuresti .Cu toate ca acest lucru este pozitiv, beneficiile tangibile se vor materializa doar cand aceste angajamente vor fi urmate de actiuni.Banii obtinuti ar putea fi utilizati in alte domenii ale economiei, de exemplu la co-finantarea proiectelor pentru accesarea fondurilor UE”, afirmă Johan Meyer.

Cu ce se alege statul român în urma acestor politici economice ? Cu bani de co-finanțare a proiectelor europene, finanțări care, pe căi ocolite, ajung tot la companiile străine.

Înțeleg că așa merg lucrurile pe piețele occidentale, dar să ne mai și bucurăm că cedăm și texe și impozite și companii de stat, să facem din asta un motiv de sărbătoare este un mod pervers, din care propaganda a făcut o modă, de a gândi economia națională.

Este păcat că români simpli, fără cunoștințe de economie, tresar de bucurie auzind despre abrogarea legislației sau guvernanța corporatistă, fără să înțeleagă faptul că dăm tot și primim praful de pe tobă.

Toată admirația însă pentru specialiștii în propagandă care au reușit ca în 30 de ani să îi convingă pe români de faptul că a ceda economia corporațiilor e un vis împlinit.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK