Menu

Deputatul PNL de Vâlcea Cristian Buican este prizonierul DNA

f_350_200_16777215_00_images_buican.jpg

 

 

 

 

 

Vă rog să tratați rândurile de mai jos ca pe o opinie consființită de Constituție. Cred ceea ce cred, spun ceea ce spun și spun în felul următor.

Deputatul PNL de Vâlcea Cristian Buican ar putea fi prizonierul DNA.

După cum am anunțat, citând luju.ro, un dosar de coruptie privindu-l pe deputatul PNL de Valcea Cristian Buican, cu urmarirea penala inceputa, a fost luat la centru de seful DNA Calin Nistor pentru a fi inchis de fostul sau adjunct Marius Iacob. Clasarea s-a dat exact dupa ce PNL a venit la guvernare, iar presedintele Klaus Iohannis a castigat al doilea mandate.

Dosarul liberalului - acuzat ca s-ar fi folosit de influenta si functia politica, si ca ar fi facut presiuni pentru angajarea unor persoane la CET Govora - seamana izbitor cu cel pe care DNA i l-a fabricat fostului lider PSD Liviu Dragnea. Diferenta este ca daca Liviu Dragnea a fost executat si condamnat aberant la inchisoare intr-o cauza bazata strict pe declaratii de martori, deputatul PNL Cristian Buican nu a avut in final nicio problema, primind clasare dupa trei ani de asa-zisa ancheta, parchetul anticoruptie stabilind ca declaratiile denuntatorilor si ale martorilor nu reprezinta garantia ca liberalul a comis vreo fapta de coruptie.

Opinia mea este că Statul Paralel nu putea rata ocazia de a-l lua prizonier pe Cristian Buican. Dacă se ajungea în instanță consider că probele, pe care le puteți consulta aici, ar fi fost grave și ar fi putut duce, cine știe, chiar la o condamnare.

Așa însă, cu un dosar clasat care se poate redeschdie oricând, Buican este în mâna DNA, va vota cum i se cere, va promova pe cine i se spune. Acestea sunt suspiciunile mele de jurnalist, fiindcă deocamdată nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

Când îți clasează un procuror dosarul plin de probe ești mai puțin liber decât dacă te ducea la instanță.

Sper să cedați puțin spre deloc, domnu' Buican. Cam greu dar unii au reuşit.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK