Menu

Viorica Dăncilă: ”Copii cu dizabilități au beneficiat de majorări între 30% - 139 %”

f_350_200_16777215_00_images_banner5_8.jpg

 

 

 

 

 

 

REALIZĂRI PENTRU: ASISTENȚĂ SOCIALĂ

REALIZĂRI PRINCIPALE

1-GUVERNUL A MAJORAT INDEMNIZATIILE PERSOANELOR CU DIZABILITATI CU PESTE 30% !

COPII CU DIZABILITATI AU BENEFICIAT DE MAJORARI INTRE 30% - 139 %

2-CRESTEREA CU PESTE 38% A VENITURILOR INSOTITORILOR PERSOANELOR CU DIZABILITATI :

Salariile asistenţilor personali, ai persoanelor cu dizabilităţi, au crescut de la 875 de lei în 2016, la 1213 lei în 2019, sumă la care se adaugă sporul de vechime şi norma de hrană.

3-STIMULAM ANGAJAREA PERSOANELOR CU DIZABILITATI . SPRIJIN DE 5000 DE EURO DE PERSOANA ,PENTRU CEL PUTIN 5.000 DE BENEFICIARI :

Persoanele cu dizabilități vor fi sprijinite să-și achiziționeze tehnologii asistive de tip fotolii rulante, camere de citit pentru nevăzători, mijloace prin care vor putea avea o viață independentă, astfel încât să poată avea un loc de muncă.
Sprijinul va fi unul consistent, care ține cont de realitățile pieței, și va putea ajunge până la 5.000 de euro de persoană, pentru cel puțin 5.000 de beneficiari.
Angajatorii vor fi stimulați să angajeze persoane cu dizabilități, prin acordarea unei subvenții de 2250 de lei pe lună, pentru o perioadă de 18 luni.

4-PROGRAME PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI :

Au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern două programe de interes naţional, având ca scop crearea de infrastructură socială pentru dezinstituţionalizare şi prevenire a instituţionalizării:
Programul de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi.
61 locuinţe protejate, 38 centre de zi, 8 centre respiro
Programul de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie specială a copilului către sistemul de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi.
80 locuinţe protejate, 50 centre de zi

5- SUSTINEREA ORGANZATIILOR NONPROFIT SI A UNITATILOR DE CULT CARE SUNT FURNIZORI DE SERVICII SOCIALE PRIN DISTRIBUIREA DIN IMPOZITUL PE VENIT A UNEI COTE DE 3,5%.

6-IMPLEMENTAREA BILETULUI UNIC PENTRU TRANSPORTUL INTERURBAN GRATUIT ACORDAT PERSOANELOR CU DIZABILITATI :

În prezent, 741.232 de persoane cu dizabilităţi, din care 689.364 de adulţi şi 51.868 de copii, beneficiază de gratuitate la transport interurban, acestea putând acum să utilizeze biletul unic pentru a călători cu diferitele mijloace de transport interurban.

7-ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR SOCIALE PENTRU ADULȚII CU DIZABILITĂȚI VA FI POSIBILĂ PRIN PROIECTE FINANȚATE DIN FONDURI EUROPENE

Ministerul Fondurilor Europene, prin AM POCU, a lansat în consultare publică ghidul solicitantului. Dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități, tranziția spre servicii sociale în comunitate. Astfel, persoanele cu dizabilități vor fi sprijinite să își găsească un loc de muncă și să aibă o viață socială mai activă.

8-FONDURI EUROPENE DE 59,5 MILIOANE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, supune dezbaterii publice ghidul solicitantului Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale.

9-POCU: 20 MILIOANE EURO FONDURI EUROPENE PENTRU CONSOLIDAREA REŢELEI PUBLICE DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Peste 35.000 de persoane din 350 de zone marginalizate din România vor beneficia de servicii publice de asistență socială îmbunătățite, atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și din punct de vedere al dotărilor.

10-23-55 MILIOANE DE EURO PENTRU INTEGRAREA SOCIALĂ ADULȚILOR CU DIZABILITĂȚI

ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR SOCIALE PENTRU ADULȚII CU DIZABILITĂȚI VA FI POSIBILĂ PRIN PROIECTE FINANȚATE DIN FONDURI EUROPENE.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD | Realizat de SC SMEOREANU PRESS SRL | CMF: 31190008

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK