Menu

Nu o susţin cu inima pe Viorica Dăncilă, o susţin cu capul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dancila_lansare_bun_1.jpg

 

 

 

 

 

Viorica Dăncilă nu e genul de persoană cu care m-aş vizita cu familia. Este excesiv de pedantă, are prea mult auto-control de un anumit tip, să îi spunem birocratic, nu riscă, nu inovează, nu îşi lasă timia să se manifeste.

Este însă exclus să o consider inferioară intelectual şi cultural celorlalţi candidaţi. Operează mai bine cu discursuri lungi libere decât Klaus Iohannis, Barna şi Mircea Diaconu. Cu Paleologu nu suferă comparaţie, filosofii implicaţi au fost întotdeauna un caz aparte, pus în discuţie de la Platon la Julien Benda şi niciodată rezolvat.

Cu privire la aşa - zisele greşeli de exprimare ale Vioricăi Dăncilă nu vreau să polemizez cu nimeni, fiindcă nu fac faţă propagandei, dar pot propune o comparaţie. Dăncilă e tot atât de agramată cât este Dragnea de infractor, id est deloc.

Aşa stând lucrurile, o susţin pe Viorica Dăncilă nu din simpatie, ci din altruism. Nu spun din patriotism pentru a nu risca să devin patetic . Mă gândesc însă la majoritatea românilor, săracii de ei, care nu au avut şansa să se implice în afaceri, ori să posede abilităţi necesare marilor companii. Ei au nevoie, o bună perioadă de timp, de salarii şi pensii care să crească semnificativ, de învăţământ gratuit pentru copiii lor şi de servicii medicale decente decontate de stat.

Majoritatea românilor au nevoie de statul român, nu în sensul asistenţei sociale, ci al protecţiei pe termen lung într-o lume care se mişcă prea repede.

Este evident că nu toţi românii care au nevoie de un preşedinte ca Viorica Dăncilă conştientizează această trebuinţă. Propaganda finanţată cu uriaşe sume oculte, pe care le simt în spatele multor acţiuni de dezinformare masivă, reuşeşte să orbească milioane de cetăţeni. Pentru propagandă, votanţii lui Iohannis sunt doar numere.

Românilor incapabili de adaptare la o societate globalistă li se fură prin minciună sprijinul de care au nevoie şi anume Statul. Dacă acceptăm că aceşti oameni nu contează, că sunt de calitatea a doua, a treia, a patra etc., atunci votul pentru Iohannis este cel mai nimerit.

Chestiune de definire a poporului român. Dacă îl considerăm un simplu nume fără semnficaţie pentru viitor, atunci liniştea se poate aşeza deasupra noastră. Dacă îi dăm însă sensul istoric şi eroic de neam care a rezistat de-a lungul milenilor, Iohannis nu are ce căuta în ecuaţie.

Las la o parte din discuţie chestiuni cum ar fi frustrările ştiute şi mai ales neştiute ale unora, propensiunea lor spre ciudăţenii erotice şi sociale, complexele corozive, toate slabiciunile care îi conferă omului o perversitate puternică prezentată drept superioritate socială şi intelectuală. Nu este corect politic să calculezi procentul istericilor şi neisprăviţilor pe interior dintr-o societate, aşa încât nu insist pe subiect.

Pe scurt, nu o simpatizez pe doamna Dăncilă, mi-aş fi dorit un candidat cu programul ei însă mult mai agresiv şi mai retoric, dar o susţin aşa cum susţin că dacă este clar că pierdem în faţa Vestului bogat, trebuie măcar să rămână cât de cât la locul ei, cât de cât liberă şi suverană, ţara mea, România.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK