Menu

Viorica Dăncilă, despre sistemul de sănătate: Am dotat 7 CENTRE REGIONALE cu 8 UNITĂŢI MOBILE pentru DEPISTAREA CANCERULUI DE COL UTERIN

f_350_200_16777215_00_images_banner5_AFIS3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

1-DOTAREA UNITATILOR SANITARE CU 277 MASINI DE ANESTEZIE SI CU APARATURA DE IMAGISTICA MODERNA. Dotarea fiecărui spital județean cu echipamente de imagistică moderne (cel puțin un CT și RMN), echipamente pentru analize de laborator, paturi pentru arși (6-10 paturi). –Echipamentele de RADIOTERAPIE au mers la :Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare,Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei Galați.Institutul Oncologic București,Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova,Institutul Oncologic Cluj Napoca.Urmeaza alte 10 centre medicale

2-FURNIZAREA ECHIPAMENTELOR MEDICALE NECESARE PENTRU UNITATILE DE PRIMIRI URGENT DIN 68 DE UNITATI SANITARE DE INTERES STRATEGIC -23 VENTILATOARE PORTABILE NOU-NĂSCUȚI. ,29 VENTILATOARE PORTABILE. ,23 MONITOARE SEMNE VITALE. 29 ECOGRAFE DOPPLER

3-INTRODUCEREA UNUI NU VACCINE IN SCHEMA OBLIGATORY GRATUITA :VACCINUL PNEUMOCOCIC

4-REABILITAREA SPITALELOR JUDETENE BRASOV SI HUNEDOARA ,SPITLAL TBC MOROIENI SI SPITAL TBC ROSIORI DE VEDE
5-S-AU REALIZAT CELE MAI MARI MAJORĂRI DIN ISTORIE PENTRU SALARIILE MEDICILOR ȘI ASISTENTELOR, CARE ACUM AU VENITURI COMPARABILE CU CELE DIN EUROPA. Exemple de creșteri ale veniturilor „în mână” de pe fluturașul de salariu:
medic primar:de la 4.880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019;
medic specialist ATI: de la 3.817 lei în 2016, la 12.156 lei în 2019;
chirurg, chirurgie generală: de la 2.823 în 2016, la 7.700 în 2019.
6-REDUCEREA CU MINIMUM 35% A PREȚULUI MEDICAMENTELOR INOVATIVE CARE ȘI-AU PIERDUT PATENTUL ȘI AU FOST ÎNREGISTRATE CA MEDICAMENTE GENERICE.
7-A FOST INAUGURAT NOUL SPITAL DE LA MIOVENI-NOUA CLĂDIRE A SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI REPREZINTĂ UN OBIECTIV AȘTEPTAT DE MAI MULTĂ VREME, AVÂND ÎN VEDERE CA ÎN ACEASTĂ ZONĂ FUNCȚIONEAZĂ AUTOMOBILE DACIA S.A., CEL MAI MARE PRODUCĂTOR ROMÂN DE AUTOMOBILE, CU APROXIMATIV 15.000 DE ANGAJAȚI, MAJORITATEA LOCUIND ÎN ZONĂ

8-S-A INAUGURAT SECTIA DE TERAPIE INTENSIVE SI CENTRAL DE TRANSFUZII DIN SPITALUL DE URGENT BISTRITA-NASAUD. INAUGURAREA SECȚIE DE TERAPIE INTENSIVĂ ȘI A CENTRULUI DE TRANSFUZII DIN SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BISTRIȚA NĂSĂUD, A FOST POSIBILĂ DUPĂ CE ACESTEA AU FOST COMPLET MODERNIZATE, REABILITARE, EXTINSE SI DOTATE CU ECHIPAMENTE MEDICALE DE ULTIMA GENERATIE DIN FONDURI ALOCATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII.

9-REPUNEREA IN FUNCTIUNE A SECTIEI DE ENDOCRINOLOGY PEDIATRICA DIN CADRUL INSTITUTULUI PARHON. SECȚIA DE ENDOCRINOLOGIE PEDIATRICĂ DIN CADRUL INSTITUTULUI PARHON, SECȚIE DE PRESTIGIU ÎN ENDOCRINOLOGIA ROMÂNEASCĂ, A FOST REPUSĂ ÎN FUNCȚIUNE DUPĂ REAMENAJAREA. AU FOST REABILITATE INSTALAȚIILE ȘI GRUPURILE SANITARE, AU FOST ÎNLOCUITE SALTELELE ȘI GEAMURILE, IAR CELE 11 SALOANE ALE SECȚIEI AU UN DESIGN ADECVAT PENTRU MICII PACIENȚI.

10-PRGRAME DE PREVENTIVE ,DEPISTARE PRECOCE SI TRATEMENT PRECOCE PENTRU CANCERUL COLORECTAL.

11- FONDURI EUROPENE PENTRU PREVENIREA SI TRATAREA TUBERCULOZEI-PROPUS DE SPITALUL DE PNEUMOLOGIE MARIUS NASTA DIN BUCUREȘTI, PROIECTUL, ÎN VALOARE DE APROXIMATIV 69 DE MILIOANE DE LEI, PROPUNE FORMAREA A 560 DE SPECIALIȘTI PENTRU APLICAREA UNOR METODE RAPIDE DE DIAGNOSTIC, ÎMBUNĂTĂȚIREA RATEI DE DIAGNOSTIC A CAZURILOR DE TUBERCULOZĂ SENSIBILĂ, ÎNCURAJAREA TRATAMENTULUI MEDICAL ȘI DE SUPORT AL CAZURILOR DE TUBERCULOZĂ.
12-DEZVOLTAREA COMPANIEI UNIFARM SA .ACTIVITATEA DE APROVIZIONARE CU MEDICAMENTE NECESARE ASIGURĂRII ACTIVITĂȚII DE PREVENIRE A DECESELOR ȘI AGRAVĂRII BOLILOR GENERATE DE LIPSA IMUNOGLOBULINEI UMANE A FOST DECLARATĂ SERVICIU DE INTERES ECONOMIC GENERAL ÎNCREDINŢAT COMPANIEI NAȚIONALE UNIFARM S.A, PENTRU O PERIOADĂ DE 1 AN.

13-DOTAREA CU ECHIPAMENTE MEDICALE DE SCREENING AUDITIV PRIN OTOEMISIUNE ACUSTICE –IMPLEMENTAT IN 186 UNITATI SANITARE.

14-S-A DEZVOLTAT UN PROGRAM DE PREVENTIE ,DEPISTARE PRECOCE(SCREENING),DIAGNOSTIC SI TRATAMENT AL TUBERCULOZEI ,INCLUSIV AL TUBERCULOZEI LATENT-75.010 PERSOANE APARȚINÂND GRUPURILOR VULNERABILE.

15-S-A DEZVOLTAT UN PROGRAM DE PREVENTIVE ,DEPISTARE PRECOCE,DIAGNOSTIC SI TRATAMENT AL INFETIILOR CORNICE CU VIRUSURI HEPATICE VIRALE B/C/D-POPULAȚIA ȚINTĂ 300.000 DE PERSOANE CONTROLATE PENTRU INFECȚIILE VIRALE HEPATITICE

16-PROGRAME REGIONALE DE INGRIJIRE A GRAVIDEI SI COPILULUI- CRESTEREA CAPACITATII DE SCREENING PRECONCEPTIONAL SI PRENATAL -100.000 GRAVIDE VOR BENEFICIA DE SERVICII MEDICALE.
17- 29 AMBULATORII DE SPECIALITATE AU BENEFICIAT DE REABILITAREA ,MODERNIZAREA,EXTINDEREA,DOTAREA SI ALTE 120 PROIECTE SUNT DEPUSE SI SE AFLA IN DIFERITE STADII.
18 –AU FOST DOTATE CU ECHIPAMENTE MODERNE UNITATILE DE URGENTA PENTRU MARII ARSI –IN 60 DE SPITALE DIN TARA
19-AU FOST REABILITATE 4 MATERNITATI : BRASOV ,CLUJ,SIBIU SI BUCURESTI.
20-A FOST CUMPARATA APARATURA MEDICALA PENTRU SANATORIUL DE BALNEOFIZIOTERAPIE SI RECUPERARE MEDICALA BALTATESTI
21-ACTUALIZAREA PERIODICA A LISTEI MEDICAMENTELOR COMPENSATE-32.000 DE PACIENȚI AU BENEFICIAT DE TRATAMENTE CU CELE 37 DE MOLECULE NOI INTRODUSE ÎN LISTA DE MEDICAMENTE COMPENSATE ȘI GRATUITE.

22-DEBIROCRATIZAREA ACCESULUI LA TRATAMENT AL PACIENŢILOR DIN PROGRAMELE NAŢIONALE, ÎNȚELEGÂND PRIN ACEASTA ACCESUL PACIENŢILOR LA TRATAMENTUL ADECVAT LA MOMENTUL DIAGNOSTICĂRII.DESFINTAREA COMISIILOR DIN CASELE DE SANATATE

23-ACOPERIREA IN INTREGIME A COSTURILOR PENTRU TRATAMENTUL HEPATITEI C , FIBROZA GRADELE 3 SI 4. DE ASEMENEA, PENTRU UN ACCES MAI FACIL LA NOILE TERAPII, AU FOST DESEMNATE DOUĂ NOI CENTRE, PITEȘTI ȘI BACĂU, ÎN CARE SE VOR PUTEA INIȚIA ȘI MONITORIZA ACESTE TRATAMENTE DE MEDICI CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIU. NUMARUL TOTAL AL CENTRELOR ESTE 13: BUCUREȘTI, BRAȘOV, CLUJ, CONSTANȚA, CRAIOVA, GALAȚI, IAȘI, ORADEA, SIBIU, TÂRGU MUREȘ, PITEȘTI ȘI BACĂU.

24- DOTAREA A 7 CENTRE REGIONALE CU 8 UNITATI MOBILE PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI DE COL UTERIN.

25-INVESTITII IN INFRASTRUCTURA SPITALELOR PENTRU CRESTEREA ACCESULUI LA SERVICIILE FURNIZATE PE TOATE PALIERELE SISTEMULUI MEDICAL .

26-TRECEREA INSTITUTULUI CANTACUZINO IN SUBORDINEA MAPN IN VEDEREA RELANSARII ACTIVITATII ACESTUIA-REPORNIREA ŞI DEZVOLTAREA ACTIVITĂŢII INSTITUTULUI CANTACUZINO PENTRU ASIGURAREA INDEPENDENŢEI ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI VACCINURILOR ŞI NU NUMAI ŞI PROMOVAREA UNOR PRODUSE LA EXPORT, INSTITUTUL AVÂND ROL STRATEGIC NAŢIONAL ŞI REGIONAL

27-GUVERNUL ALOCĂ BANI PENTRU MODERNIZAREA SINGURULUI SANATORIU DE RECUPERARE A COPIILOR DIN ROMÂNIA.26,8 MILIOANE DE LEI – SUMA PE CARE GUVERNUL ROMÂNIEI O ASIGURĂ PENTRU MODERNIZAREA INTEGRALĂ A SANATORIULUI DE RECUPERARE A COPIILOR DE LA TECHIRGHIOL. ESTE SINGURA UNITATE DE ACEST GEN DIN ȚARĂ.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD | Realizat de SC SMEOREANU PRESS SRL | CMF: 31190008

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK