Menu

Paradoxal, Iohannis iubește PSD

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_dancila_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Agresivitatea extremă, dorința de aneantizare, războiul declarat sunt atitudini atât de stranii încât Klaus Ionhannis are nevoie de o cheie psihanalitică pentru a fi înțeles.

Desigur, inițial a fost comanda. Comanda primită de cel care urma să fie președinte de a distruge clasa politică românească, prioritar fiind PSD, în calitatea sa de cel mai mare partid. România este o pradă mult mai ușoară fără partide puternice și fără o viață democratică autentică. În paranteză fie spus, planul care îl excedează pe Iohannis este nu doar de compromitere a social – democraților, fiindcă nici liberalii nu trebuie să aibă o soartă mai bună. Dovada este expulzarea lui Crin Antonescu și înlocuirea sa cu președinți care de care mai ridicoli, culminând cu Ludovic Orban.

Când este repetată, orice comandă, atât la om, cât și la animale, se interiorizează și Klaus Iohannis a ajuns să trăiască un sentiment de ură autentică față de PSD. Ura declanșează însă mecanisme teribile la nivel inconștient, fiindcă thanatos nu există decât alături de eros. De altminteri, Freud este limpede atunci când afirmă că totul se derulează ca într-o poveste erotică.

„Poţi iubi pe cineva pentru ca apoi să-l urăşti sau invers...un sentiment de iubire care nu este încă manifest se exprimă mai întâi printr-o atitudine ostilă, agresivă faţă de persoana respectivă, căci aici ar putea fi vorba doar de un avans al componentei destructive, în fixarea ei asupra obiectului sexual, faţă de cea erotică, până când în final ele se asociază”, scrie Freud în ”Dincolo de principiul plăcerii”.

Bref, când îl vedeți pe Iohannis rigid, încrâncenat, spunând, în disprețul Constituției și al democrației, că PSD trebuie distrus precum Cartagina, să luați în calcul că obligatoriul component al acestei dinamici, anume iubirea, alungat pe ușă, intră la loc pe fereastră.

Ființă conflituală, dizarmonică, tulbure, trăsături pe care stăpânii lui le-au exploatat și accentuat, Klaus Iohannis se raportează la PSD ca la o pradă pe care o urăște și o iubește deopotrivă. Acest joc erotic maladiv îi dăunează pacientului, dar dăunează și mai grav românilor.

Iohannis, paradoxal, iubește PSD în aceeași măsură în care îl vrea mort.

Ceea ce nu iubește însă Iohannis absolut deloc, fiindu-i indiferentă, este România. Cu precizarea că această tipologie umană are timia apropiată de zero, totul fiindu-i indiferent în afară de confortul material al propriei persoane menit să compenseze marele său disconfort afectiv.

Un dram de compasiune este, în aceste cazuri, necesar.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK