Menu

Scrisoare deschisă domnului Cornel Nistorescu. EDITORIALUL DESPRE IOHANNIS ESTE PROFUND GREŞIT

f_350_200_16777215_00_images_banner1_nistorescu_editorial.jpg

 

 

 

 

 

 

Domnule Cornel Nistorescu,

La primele ore ale zilei de vineri, am observat că mulţi internauţi distribuiau pe Facebook, comentând cu admiraţie, editorialul dumneavoastră despre Klaus Iohannis intitulat ”Nechezol de președinte”. L-am citit, am remarcat, cum altfel, valoarea stilistică, în schimb nu pot să nu observ că modul de abordare este profund greșit.

Dumneavoastră, domnule Nistorescu, îl tratați pe Iohannis ca pe un om având anumite trăsături de caracter, un set de comportamente și o personalitate. Estimați că toate acestea, bune sau rele, există.

Scrieți, de pildă, că Iohannis ”s-a transformat în primul turist al țării”, că ”a paralizat România”, că ” ”nu știu și nu mă interesează a devenit o deviză de prostan ajuns din greșeală în fruntea unei cetăți!”, că ” a inventat acuzațiile strigate cu gura clămpănită și a instaurat țîfna nesupunerii față de CCR, față de justiție,față de bunul simț” și alte asemenea caracterizări de psihologie politică.

Marea dumneavoastră greșeală, domnule Nistorescu, este că aplicați psihologia la o păpușă, iar psihologia păpușilor nu există.

Aproape că aș fi fost fericit ca Iohannis să fie om, oricum ar fi fost, oricâte erori inadmisibile ar fi comis. Am fi avut, totuși, în fruntea statului, o ființă omenească, dar din nefericire președintele Iohannis este doar un robot care funcționează în conformitate cu programarea realizată în laboratoarele statului paralel.

Nu el a paralizat, nu el a inventat, nu el a instaurat, alții au făcut și fac toate acestea, așa încât spun că sunteți oarecum nedrept cu bietul sclav care are, probabil , suferințele sale.

Klaus Iohannis este un sclav și merită, poate, compasiunea noastră creștină dincolo de blamul pe care i-l acordăm pentru putreziciunea sa morală. Petreziciune pentru că a acceptat să fie slugă, deși dacă nu ar fi fost el, ar fi fost oricare altul.

În concluzie, criticându-l pe Iohannis ca persoană umană, oricât de dur ați face-o, sunteți, domnule Nistorescu, într-o deplină eroare, iar editorialul dumneavoastră mai mult îl salvează decât în îngroapă.

Votanții lui Iohannis au impresia că el e om, iar dumneavoastră le dați apă la moară.

Vă spun eu – probabil știți și dumneavoastră dar ați preferat această abordare – Iohannis nu e o persoană, este doar fantoșa sinistră a păpușarilor țării.

Cu stimă,
Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK