Menu

S-a aflat. Raluca Turcan la Cultură. Bucurați-vă, intelectualilor !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_turcan_cultura_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

La solicitarea lui Klaus Iohannis, postul de premier ar urma să fie ocupat de Emil Hurezeanu (actualul ambasador al României la Berlin), decizie care se pare că l-a lăsat cu gura căscată pe Ludovic Orban. Și nu doar că l-ar fi dezamăgit profund, dar l-a cam demotivat și pentru ultimele zile de negocieri cu parlamentarii pentru votul la moțiunea de cenzură, anunță stiripesurse.ro.

Guvernul pus pe hârtie la Cotroceni va fi un mix de politicieni și tehnocrați, care va avea rolul de a trece rapid o serie de măsuri de austeritate, pentru a scuti următorul guvern – prezumat liberal – să se erodeze din primele luni de funcționare.

Din cabinetul Hurezeanu ar urma să facă parte antreprenorul Dragoș Anastasiu (independent, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) la Ministerul Economiei, Florin Cîțu (PNL) la Finanțe, Ioan Rus (Pro România) la Ministerul de Interne, Ion Mocioalcă (Pro România) la Apărare, Gheorghe Tinel sau Gheorghe Flutur (PNL) la Agricultură, Nini Săpunaru (PNL) la Transporturi, Raluca Turcan (PNL) la Cultură, Marius Lazurca (independent, actualul ambasador al României în Ungaria) la Ministerul de Externe, Andrei Gerea (ALDE) la Ministerul Energiei. PMP ar urma să primească nou-înființatul Minister pentru Relația cu Republica Moldova, în timp ce USR nu va trimite miniștri în noul Guvern, condiționând susținerea parlamentară a guvernului de respectarea calendarului pentru declanșarea anticipatelor. (O posibilă excepție ar fi Andrei Caramitru, care vizează postul de ministru al Educației). În cazul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației se poartă în continuare negocieri, el fiind cerut și de PNL, și de Pro România, dar existând și varianta numirii unui independent.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK