Menu

Decât să fii Rareș Bogdan, mai bine să nu te fi născut

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bogdan_rares_interviu.jpg

 

 

 

 

 

Într-un interviu apărut duminică, Rareș Bogdan începe prin a spune că ” în presă poți să te joci cu vorbele, în politică nu poți”, dar el tocmai asta face.

Să mai reținem, înainte de a intra în subiect, că omul se consideră ”o combinație între Iuliu Maniu, Ion I. C. Brătianu și Winston Churchill”.

Să vedem cum ne minte Rarfeș Bogdan în modul cel mai parșiv și veninos cu putință. La un moment dat, afirmă că PSD este împotriva occidentului, a corporațiilor, a Americii, a ambasadorilor.

”Și într-o astfel de țară, plus 5 milioane de români care trăiesc în diverse țări ale Europei, tu să vii cu un discurs antioccidental, anti-corporații, antiamerican, anti-ambasadori ai statelor occidentale prezente, înseamnă că nu înțelegi nimic din poporul tău”.

Evident că aveam de a face cu o minciună uriașă, PSD a avut un discurs, de pildă, împotriva dublului standard sau a Europei cu două viteze, ori a șantajului în legătură cu spațiul Shengen, nu un discurs antioccidental. În legătură cu corporațiile, discursul nu a fost unul anti, ci s-a cerut ca toate companiile străine să plătească impozite statului român, să nu își externalizeze profitul prin metode de inginerie financiară. De asemenea, PSD nu a avut, prin Liviu Dragnea sau Liviu Pleșoianu, un discurs antiamerican, ci doar s-a spus că exploatarea zăcămintelor de gaz trebuie realizată în condițiile unei redevențe favorabile statului român.

Ceea ce face Rareș Bogdan prin aceste afirmații reprezintă nu doar o minciună, ci și o amenințare. Cine va ridica problema impozitării sau a redevențelor, ori a amestecului ambasadorilor va fi considerat antioccidental și va fi marginalizat.

Prin aceste afirmații, Rareș Bogdan își trădează țara.

Întrebarea ar fi dacă acest om minte, manipulează sau chiar așa gândește în realitate. Mai grav ar fi să deducem că așa gândește, anume că trebuie să renunțăm la orice pretenții de egalitate, de suveranitate, să dam tot ce avem gratis pentru că doar așa vom fi adevărați membri ai UE și buni parteneri ai SUA.

Decât să fii Rareș Bogdan, scuzați-mă,  mai bine să nu te fi născut.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK