Menu

Iar minte Iohannis. Fake news de proporții

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_declaratii.jpg

 

 

 

 

 

 

Jurnalista Sorina Matei comentează ieșirea lui Klaus Iohannis după decizia CCR, afirmând că declarația de presă a președintelui s-a bazat pe un „mega fake news”. „CCR nu a obligat Guvernul să vină în Parlament și nici nu o va face”, susține Matei, precizând că președintele se umple astfel de un „ridicol total”.

„Într-adevăr, Klaus a picat în capcana propriei propagande astăzi. A făcut “de îndată” o declarație de presă bazată pe un mega fake news, ceea ce ca președinte se umple de ridicol total. CCR nu a obligat Guvernul să vină în Parlament și nici nu o va face. Nicodată minuta nu e diferită de motivare și nici nu are cum legal să difere de motivare. Așadar, Vio poate sta așa dacă vrea. Nerestructurată. Iar faza tare e că problema mare e tot la Klaus. El trebuie de îndată să semneze revocările, să pună interimarii pe care n-are și nu va avea niciodată nicio atribuție, de atunci curge pentru Vio termenul de 45 de zile și Klaus trebuie să și motiveze respingerile. Iar Ana e pa. Acolo e disperare totală. Nasol. Cum s-ar zice, p'asta cu Ana, revocata de CCR, n-au văzut-o venind. Ghinion, Houston, scrie Sorina Matei.

S-a spus că premierul este obligat să meargă în Parlament cu Guvernul, conform deciziei CCR. Când s-a afirmat acest lucru în spațiul public, minuta CCR nu era publicată pe site, fiind doar informații ”pe surse”, date de televiziuni. S-a dovedit a fi un fake news. Ulterior, CCR a publicat minuta care nu o obligă pe Viorica Dăncilă să meargă în Parlament, dar îl obligă pe președintele Klaus Iohannis la explicații.
Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat că este un ”fake news tipic”, un ”fake news de proporții”, ”Curtea Constituțională n-a spus așa ceva, zicerile se referă la Klaus Iohannis. Consecința va fi că președintele Klaus Iohannis nu va face absolut nimic din ce i-a spus CCR”.
Bogdan Chirieac a mai precizat: ”Chestiunea cu Parlamentul României nu există. Deci, în această zi, atenție, avem o problemă de manual de jurnalism, în care o decizie a CCR a fost falsificată. Fluxul de mare audiență a preluat lucrul acesta, ajutat fiind și de declarația președintelui Iohannis, care dă senzația că onorabila Curte Constituțională a spus că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament. Nu-i adevărat, nu s-a întâmplat așa”.
Iată minuta CCR:

”1. Admite cererea și constată existența unui conflict juridic de natură constituțională între primul-ministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, determinat de refuzul revocării unor miniștri, la propunerea primului-ministru, potrivit art.85 alin.(2) din Constituția României, republicată, precum și de refuzul tacit al Președintelui României de a numi miniștri interimari, la propunerea primului-ministru, potrivit art.107 alin.(3) din Constituția României, republicată.
2. Președintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 și nr.5/5324 din 26 august 2019, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 și nr.5/5364 din 27 august 2019;
3. Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324, nr.5/5325 din 26 august 2019.”
4. Constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între primul- ministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui de a numi miniștrii titulari propuși de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324 și nr.5/5325 din 26 august 2019.” este comunicatul de presă al CCR.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK