Menu

Ce mi s-a întâmplat când nu aveam niciun leu în buzunar

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Ultima oară când am rămas fără o leţcaie în buzunar s-a întâmplat ieri noapte, iar penultima oară a fost cu vreo 30 de ani înainte. Să vă povestesc mai întâi cum a fost penultima oară. Locuiam la Paris, în cartierul Kremlin – Bicetre, împreună cu domnişoara Daniele M., probabil un pseudonim, un nume de cod, cineva care îndeplinea o misiune, după cum aveam să îmi dau seama mai târziu. 

Ei bine, în seara aceea ploioasă de octombrie, când m-am întors de la şcoală, am găsit yala blocată, pesemne Daniele, ori cum o fi chemat-o, avea un musafir care trebuia să rămână discret. Bănuiesc că era vorba de chestiuni de-ale lor, de agenţi secreţi, nu de vreo întâmplare de amor. Nu contează, cert este că m-am întors în metrou, fără niciun franc, dar aveam abonament.

În staţia Place d'Italie, am coborât şi văzând doi băieţi care mi s-au părut de treabă aşezaţi pe gresie, cu o pălărie în faţă, aşadar doi mendiants, cum le zice pe franţuzeşte, i-am întrebat dacă mă primesc alături să le fiu tovarăş de cerşetorie. M-au primit bucuroşi fiindcă oamenii săraci sunt adeseori de o generozitate uluitoare.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK