Menu

"Dăncilă să convoace CSAT unde să-l forțeze pe Președinte să ia act că a devenit amenințare la adresa securității naționale"!

f_350_200_16777215_00_images_banner4_dancila-viorica-romania.jpg

 

 

 

 

IOHANNIS A OPERAT, DIN NOU, LOVITURA DE STAT! ATENTAT LA ADRESA SECURITĂȚII NAȚIONALE! CONVOCAREA CSAT!

Prin refuzul de a numi miniștri interimari, care să asigure funcționarea Guvernului până la ieșirea din criza politică, Klaus Iohannis a încălcat, din nou, Constituția. Blocând activitatea Guvernului. Pentru că, indiferent de criza politică, restructurări de Guvern, formare de noi majorități și formarea unui nou Guvern, activitatea Guvernului - ca instituție constituțională a statului - nu poate fi suspendată, blocată, anulată, în caz contrar fiind vorba despre un atentat la adresa securității naționale. Cum să fie suspendată una dintre puterile statului, puterea executivă?

Lovitura de stat, prin încălcarea flagrantă a Constituției de către Președinte, este dublată de blocarea Senatului, o altă instituție fundamentală a statului, și, implicit, a întregului Parlament. Chiar și după alegerea lui Teodor Meleșcanu ieri în calitate de Președinte al Senatului, a fost blocată astăzi funcționarea camerei superioare prin blocarea Biroului Permanent, Tăriceanu cu ALDE forțând suspendarea. Cu asumarea desființării Grupului senatorial ALDE, prin excluderea lui Meleșcanu. prin urmare, Tăriceanu preferă distrugerea propriului partid, într-un joc de lovitură de stat la care pare a-și fi dat acordul.

Nu știu cât va mai rezista PSD la guvernare în această situație. O perioadă ar putea fi ajutat de o Decizie a CCR, care a fost sesizată de Guvern, pentru a-l obliga pe Iohannis să numească interimarii. Nu am niciun dubiu că CCR va da o soluție favorabilă Guvernului, în chestiunea miniștrilor interimari. În această situație PSD va mai câștiga timp, pentru a încerca să rezolve problema în Parlament, dacă va reuși cumva.

Azi, însă, nici nu mai contează dacă PSD va mai rămâne la guvernare sau nu, pentru că, fiind operată o lovitură de stat, prin blocarea funcționării Guvernului, oricum nu mai suntem în democrație, democrația este suspendată. Responsabilitățile oamenilor politici care au generat această crimă politică sunt evidente.

Care ar fi fost soluția democratică? Moțiunea de cenzură. Dacă ALDE și Pro-România s-au alăturat opoziției, iar PSD nu mai are majoritate parlamentară, ar fi fost foarte simplu să fie introdusă moțiunea de cenzură și Guvernul să cadă, fără drept de apel. Și, totuși, nu s-a dorit asta, ci o acțiune de forță. De ce? Pentru că opoziția nu dorește, de fapt, preluarea guvernării, neavând program de guvernare și știind că nu este în stare să guverneze, așa încât preferă să prăbușească țara, pentru a arunca vina la PSD.

Pe de altă parte, PSD este constrâns să facă tot ce este posibil pentru a păstra guvernarea, o renunțare fără luptă putând conduce la pulverizarea partidului. Probabil PSD-ul cunoaște principiul că, în cazul loviturilo de stat, singura formă de apărare este amânarea efectelor: o lovitură de stat operează numai pe termen scurt, amânarea putând a fi fatală.

Unde este poporul acum? Niciun cuvânt de spus! Un alt și nou experiment pe cârca lui, după atâtea altele. Nu contează!

Primul ministru împreună cu minștri care au calitatea ar trebui, în această situație, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării - CSAT -, unde să-l forțeze pe Președinte să ia act că a devenit amenințare la adresa securității naționale.

Aurelian Pacelescu - Facebook

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK