Menu

Adevăratele motive pentru care Dragnea și copiii lui au primit interdicție în SUA. Situația lui Tăriceanu. Rolul lui Iohannis

f_350_200_16777215_00_images_iohannis_dragnea_tariceanu.jpg

 

 

 

 

 

 

Liviu Dragnea nu e în niciun caz cel în topul corupților din România și, oricum, corupția nu are nicio legătură cu vizele. Există personaje care au furat la greu și acum fac neveta sau chiar locuiesc în America.

Problema este că SUA se pregătesc să instaleze în România rachete, inclusiv cu rază medie de acțiune, iar generalul Dumitru Iliescu explică situația.

”Văzand că se formează un nou centru de putere și decizie, iar ei sunt ținuti in afara lui, americanii au dorit să contrabalanseze acesta tendinâî, luând decizia, printre alte numeroase măsuri, să se extindă în Estul Europei, intr-o zonă care anterior fusese sub controlul si influența Rusiei, și să se apropie nepermis de mult de granițele ei, creând, din punctul de vedere al strategilor rusi, un pericol serios, un pericol real, amenințând direct securitatea națională a acesteia, în același timp acuzand-o pe ea că pune in pericol securitatea âîrilor membre NATO și a altor state europene. Romania, ca si Polonia, dar si alte țări est-europene, face și ea parte din acest plan al Unchiului Sam, și este avută în vedere pentru amplasarea unor sisteme de rachete, inclusiv cu rază medie de acțiune. Americanii au initiat deja procedurile de amplasare a unor asemenea sisteme de rachete în unele țări prietene din Asia și au in vedere, în etapa urmatoare, derularea aceluiași proces și în âîrile din Europa de Est”, scrie Dumitru Iliescu.

Ei bine, din acest moment, SUA vor să controleze România de o manieră mult mai drastică decât până acum, selectând acei politicieni dispuși să nu crâcnească în fața ordinelor care ar putea fi date la un moment dat. Controlul se realizează, așa cum deja ne-am obișnuit, prin intermediul așa-zisei lupte anticorupție.

Aflat la București, ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.a spus: ” «Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției Ana Birchall – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă, legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație și în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.”

Americanii consideră că doar Ana Birchall, posibil agentul lor,  este de încredere pentru a implementa un MCV American prin care persoanele indicate de la Washington ca fiind indezirabile să fie scoase din joc cu sprijinul procurorilor, așa cum a făcut-o și Germania, din motive economice. Motivele sunt acum și economice și strategice.

Așa stand lucrurile, Iohannis a fost chemat la Washington pentru a fi relativ pus în temă cu ceea ce avea să se întâmple și i s-a promis sprijin să câștige alegerile din noiembrie.

În schimb, Iohannis a cerut de la americani răzbunare pentru cei doi oameni care l-au deranjat pe parcursul celor cinci ani ai primului mandate, anume Dragnea și Tăriceanu.

Cu Tăriceanu lucrurile s-au rezolvat așa după cum știm. Oricum, americanii nu l-ar fi acceptat. Omului i-a șoptit o păsărică să iasă din cursă dacă vrea să fie liber și s-a executat, lăsând ALDE într-o derută totală și neașteptată. Nu vă mai întrebați de ce, fiindcă lucrurile vin de se leagă.

Lui Liviu Dragnea, neavând ce să-i mai facă, i s-a dat această interdicție extinsă și la copii. Răzbunarea este dură și, în plus, se dă un semnal că drepturile omului sunt un moft și vor deveni pur și simplu inexistente în viitorul apropiat. Semnalul trebuie priceput de fiecare om politic și de întregul PSD.

În vremea asta, doamna Viorica Dăncilă a semnat Memorandumul prin care STS va număra voturile la alageri, cu speranța că o dispoziție de ultim moment o va face câștigătoare. De ce nu, doar poate și Dăncilă cu partidul ei să joace la fel de bine ca Iohannis.

Totuși, după întâlnirea lui Trump cu Iohannis, mai ales că se aude că mai urmează una, ar părea că jocurile sunt făcute. Prin iunie, se zvonea însă că și Viorica Dăncilă va merge la Washington în această toamnă.

Vom trăi și vom vedea.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK