Menu

Se solicită scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Române

f_350_200_16777215_00_images_catedrala_mantuirii.jpg

 

 

 

 

 

 

Veţi spune că acest om este o voce singulară, chiar dacă vorbeşte în numele unei asociaţii intitulată Solidaritate pentru Libertatea de Conştiinţă. Voci singulare au lansat toate demenţele acestor vremuri, de la corectitudinea politică la progresism şi de la mişcarea me too la ideea dispariţiei familiei.

Un anume Emil Moise publică în Adevărul un articol intitulat ”Dacă Biserica Ortodoxă Română încalcă în mod repetat legea, nu rămâne decât să i se retragă calitatea de cult recunoscut.”

Credeți că e normal la cap cineva care solicită desființarea unei Biserici care s-a format în decursul istoriei neamului românesc cu care își împletește destinul devenind, practic, aceeași ființă ?

A cere scoaterea în afara legii a BOR este, oricât ar părea de absurd, pasul premergător solicitării de a scoate în afara legii poporul român și România.

Vă sună nebunește ? Vă cred.

Fiindcă tot suntem, practic, în campanie electorală, una la care participă oameni de cultură precum Theordor Paleologu sau Mircea Diaconu, nu ar fi interesant să vedem o dezbetere pe tema culturii, credinței, istoriei românilor ? Din păcate, nu o avem, toată lumea fuge de aceste subiecte.

A fi român nu mai e la modă, a fi creștin ortodox, nici atât.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK