Menu

Neamţule, ştiai ceva despre nişte copii nemţi aduşi de nişte nemţi şi făcuţi sclavi în ţara pe care o conduci ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_nervos.jpg

 

 

 

 

 

Zice Iohannis că statul trebuie restructurat total şi suntem de acord cu el, cu condiţia ca restructurarea să înceapă cu el.

„Projekt Maramureş“ este o pată neagră pe obrazul României, Germania este implicată până în gât şi întrebarea ar fi dacă preşedintele nostru neamţ avea sau nu habar despre asta.

„Projekt Maramureş“, proiectul iniţiat de doi cetăţeni germani în Maramureş, considerat de procurorii de la Crimă Organizată un paravan pentru exploatarea tinerilor cu probleme de comportament din Germania, este una dintre sutele de astfel de iniţiative derulate în cadrul unui program guvernamental german.

Statul german plăteşte ONG-urilor partenere sume între 4.000 şi 6.000 de euro lunar pentru fiecare copil căruia trebuie să-i asigure un program de reeducare la finalul căruia tinerii vor putea, teoretic, să se reintegreze în societatea germană. Sume între 200 şi 300 de euro lunar primesc şi familiile de fermieri care îi găzduiesc şi au grijă de aceşti tineri: „Pentru familii este un câştig dublu: mulţi bani şi muncă ieftină“. Jurnaliştii germani notează că în România s-a creat o puternică reţea axată pe astfel de servicii care cuprinde instituţii private, fundaţii sau asociaţii, cum ar fi „Societatea protestantă din Stuttgart“, „Projekt Maramureş“ sau „Casa Copiilor Schäfer“, potrivit adevărul.ro.

Proiectele sunt prezentate idilic drept „călătorii în timp“ şi se desfăşoară în ferme izolate din zone rurale aflate departe de civilizaţie: „Aşa-zisa călătorie în timp este altfel de cum ne-am aştepta - o călătorie în trecutul unei educaţii negre, cu muncă forţată şi pedeapsă. Pentru că, în presupusele „familii potrivite“, Marcel (unul dintre copiii abuzaţi în 2006 - nr) şi alţi câţiva copii din Germania sunt folosiţi ca servitori: minorii transportă lemnul, muncesc câmpurile sau fac grădinărit. Unii transportă găleţi grele de apă dimineaţa devreme şi seara târziu din fântâna din care sunt alimentaţi atât oamenii, cât şi animalele. Munca grea ar putea încă să servească unor scopuri pedagogice, dar măsurile punitive draconice nu o fac în niciun caz. Vorbim despre bătăi, batjocură sau insulte. Acest lucru s-a întâmplat cu Marcel când a refuzat să cureţe covoarele familiei gazdă. A fost bătut cu o mătură, i-a scris el unui supraveghetor“. Concluzia jurnaliştilor germani: „Ceea ce experimentează Marcel într-un sat din pustiul Transilvaniei, lângă Sighişoara, nu este un caz izolat, nu este o conduită incorectă a unui singur promotor, ci rezultatul unui serviciu de asistenţă socială pentru tineret scăpat de sub control care deportează copii din Germania care sunt consideraţi a fi dificili“.

Procurorii DIICOT au făcut, în 27 august, opt percheziţii domiciliare în Vişeu de Sus şi comuna Leordina, judeţul Maramureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate în mod ilegal. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014 - august 2019, opt suspecţi, dintre care doi cetăţeni germani, soţ şi soţie, au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca principal scop traficarea pe raza judeţului Maramureş, a mai multor tineri de naţionalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, sub paravanul desfăşurării unor activităţi autorizate de servicii educative ce vizau recuperarea şi reintegrarea socială a acestora, în baza unor programe şi proiecte derulate şi coordonate de către cei doi suspecţi de naţionalitate germană“.

Aşadar, neamţule, ştiai ceva despre nişte copii nemţi aduşi de nişte nemţi şi făcuţi sclavi în ţara pe care o conduci ?

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK