Menu

Liviu Pleşoianu în vizită la Trump

f_350_200_16777215_00_images_banner1_plesoianu_liviu.jpg

 

 

 

 

 

După vizita lui Iohannis în America, m-am gândit cum ar fi arătat vizita Vioricăi Dăncilă, a lui Barna, a lui Tăriceanu şi, mai ales, vizita lui Liviu Pleşoianu în America, în situaţia în care nu Klaus, ci unul dintre ceilalţi patru ar fi fost preşedintele României.

Mi-aş dori de la cititorii acetor rânduri, care sunt mult mai creativi decât mine, să încerce să explice care ar fi fost diferenţele dacă la Trump erau convocaţi Dăncilă, Barna, Tăriceanu şi, mai ales, Liviu Pleşoianu.

Ar fi avut vreunul dintre cei patru capacitatea de a face mai mult pentru ţară, de a smulge, de pildă, ridicarea vizelor ? Ar fi putut vreunul să evite semnarea unui memorandum care exclude China din afacerea 5G şi ar fi fost bine să se întâmple asta ? Ar fi reuşit vreunul să se ţină tare pe poziţie în privinţa obţinerii unor redevenţe mari pentru gazele din Marea Negră ?

Deoarece dintre toţi candidaţii Liviu Pleşoianu este cel mai naţionalist în tot ceea ce spune, cel mai curajos în principii, mai ales de la susţinătorii săi aş vrea să aflu cum ar fi decurs vizita la Donald Trump dacă acesta ar fi fost preşedinte.

Să îl vedem, cu ochii minţii, pe domnul Liviu Pleşoianu în vizită la Trump.

Cred că asemenea exerciţii de imaginaţie ne –ar face bine acum, în prag de campanie electorală. Aş fi şi mai bucuros dacă Liviu Pleşoianu ar explica el însuşi cum ar fi fost vizita sa, în calitate de preşedinte al ţării, spre deosebire de vizita lui Iohannis. Nu de alta, dar teoretic, domnul Pleşoianu ar putea, peste o vreme, să fie chiar el invitat la Casa Albă. Care ar fi diferenţele ?

Întreb serios nu întreb, cum se spune ironic, pentru un prieten.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK