Menu

Bombă ! Birocraţii de la Bruxelles sunt complicii morali ai criminalului de la Caracal

f_350_200_16777215_00_images_banner1_crime_caracal.jpgÎn urmă cu câteva minute, europarlamentarul PNŢCD Cristian Terheş a pus degetul pe rană, arătând că ”drepturile fundamentale ale omului au fost ignorate de birocratii de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifica justitia din Romania si atat au laudat-o si pudrat-o ca Romania e impanzita de retele de trafic de fiinte umane care rapesc si traficheaza copii”.

Iată textul.

”Apelul lui Alexandru Cumpanasu, ca forurile europene sa analizeze atat modul in care au actionat autoritatile romane – inclusiv STS – in cazul Caracal, cat si situatia traficului de persoane din Romania catre vestul UE, precum si ignorarea de catre autoritatile din vestul Europei a traficarii minorilor din Romania, este binevenit si ma raliez acestei initiative.
1. Voi solicita, in acest sens, din pozitia de europarlamentar clarificari Comisiei Europene cu privire la modul in care a verificat implementarea sistemului 112 din Romania.
Comisia Europeana va trebui sa puna la dispozitia publicului INTREAGA documentatie in baza careia a decis in 2009 ca Romania a indeplinit standardele europene in privinta localizarii apelurilor la 112.
“Comisia Europeana a decis, joi, închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgenţă 112, după ce Bucureştiul a confirmat că serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru TOATE APELURILE”, cita Mediafax in 2009.
2. Voi solicita, de asemenea, clarificari EUROPOL cu privire atat la situatia traficului de fiinte umane din Romania catre vestul UE, cat si la modul cum EUROPOL colaboreaza cu autoritatile romanesti in vederea extirparii acestor retele de traficanti.
Raportul EUROPOL arata ca Romania este una dintre principalele tari care furnizeaza victime ale traficului de fiinte umane, prin urmare va trebui sa aflam ce au facut institutiile europene pentru a opri acest abuz.
3. Voi eleva subiectul traficului de fiinte umane din Romania catre vestul UE atat in Comisia LIBE, cat si in discutii cu oficiali europeni.
Traficul de fiinte umane este, dincolo de o infractiune, un abuz si o violare a drepturilor fundamentale si a demnitatii umane. Grav este ca tocmai respectarea si garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocratii de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifica justitia din Romania si atat au laudat-o si pudrat-o ca Romania e impanzita de retele de trafic de fiinte umane care rapesc si traficheaza copii.
Fara o cerere pe piata vestica nu ar exista oferta din est, din acest motiv atat institutiile europene, cat si cele romanesti trebuie sa dea socoteala pentru ce au facut ori nu au facut in vederea extirparii clanurilor si retelelor de trafic transfrontalier din Romania”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK