Menu

IPS Varsanufie ne-a condus noaptea, la Suiești, prin Porțile Cerului

f_350_200_16777215_00_images_varsanufie_suiesti_1.jpg

 

 

 

 

Preotul care vrea să săvârșească o Liturghie perfectă, în jurul perfectelor taine, trebuie să aibă cu mult peste puterea de convingere a unui candidat la prezidențiale. Este nevoie de carismă, de talentul comunicării, în așa fel încât participantul din fața altarului să fie convins de deplina onestitate a sacerdotului.

Prezidențiabilul vorbește despre lucruri concrete, în schimb preotul săvârșește și transmite cutremurătoarele taine ale euharistiei, ceea ce este infinit mai mult.

Într-una din aceste nopți de început de august și de Post, am fost la Mănăstirea Suiești, la marginea Vâlcii, acolo unde IPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în pridvor, în aer liber, credincioșii stând sub stele. Au fost ore mirifice în care arhiepiscopul și soborul său de preoți aleși ne-au condus prin Porțile Cerului, deschise mai larg în miez de noapte.

Liturghia este o piesă de teatru sfânt, în care rolul principal în are Sfântul Duh. Actorii, cu harul lor duhovnicesc și în straiele lor ritualice s-au ridicat, călăuziți de IPS Varsanufie, cât au putut de mult spre slava cerului pentru ca publicul credincios să răspundă nu cu bătăi din palme, ci cu sincere și înfricoșate semne ale Sfintei Cruci.

Mănăstirii Suiești i-a fost dăruită o copie a icoanei Maicii Domnului Grabnic-ascultătoare (Gorgoypikoos) de la Sfânta Mănăstire Dohiariu din Sfântul Munte Athos. Acesta a fost prilejul venirii chiriarhului Vâlcii în miez de noapte la mănăstire. România dormea, ier preoții vrednici, în frunte cu Vlădica lor, s-au rugat pentru tot ce e românesc și sfânt.

La predică, arhiepiscopul a invocate nume de patriarhi și domnitori români, spre îmbărbătarea unuia ca mine care vede românismul pierind grabnic, ca un fluviu ce se varsă într-o mare de nisip.

De la această slujbă a Privegherii de la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Suiești am plecat în zori cu sentimentul că atâta vreme cât mai există oameni precum IPS Varsanufie, țara încă nu e pierdută, iar mântuirea fiecăruia este la distanța de o rugăciune fierbinte.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK