Menu

Băiat deștept unchiul Alexandrei. A luat aproape un milion de euro de la MAI

f_350_200_16777215_00_images_cumpanasu_alexandru.jpg

 

 

 

 

 

Îl înțelegem pe Alexandru Cumpănașu că vrea să moară de gât cu cei care au contribuit la moartea în chinuri a nepoatei sale. Îi înțelegem și regretele exprimate la televizor.

"Nu pot să nu recunosc un lucru și să vă spun cu mâna pe inimă: sunt și eu vinovat pentru ce s-a întâmplat. Știți de ce? Pentru că i-am ținut în brațe pe marii procurori, pe marile servicii ale țării atâția ani", a spus Alexandru Cumpănașu.

Este mintea ONG-istului de pe urmă.

La sfîrşitul anului 2009 „Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei”, condusă de Alexandru Cumpănaşu, primeşte de la Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”, fără a se spune un cuvînd despre felul în care aceşti bani vor fi cheltuiţi

„Finantarea fundatiei lui Cumpanasu s-a aprobat in perioada in care Internele erau conduse de PSD-istul Dan Nica. „Nu m-am ocupat cu acest lucru. Nu cunosc subiectul. Vorbiti la directiile din minister. Oricum, partea cu programe era la Autoritatea de Management, care era in subordinea secretarului de stat Martinescu, de la Administratie”, a declarat Nica pentru EVZ. Cel care a semnat contractul cu AID este secretarul de stat Liviu Gradinaru.

Contactat de EVZ, Alexandru Cumpanaşu lamureste, cel putin, originea finantarii: „Banii acestia nu provin din bugetul ministerului. Provin din fonduri structurale de la Uniunea Europeana. Ministerul este un intermediar in acest proces, nu e administratorul banilor”. Cumpanasu a confimat ca cererea de proiect a fost depusa in 2008, iar „contractul cu ministerul a fost semnat in urma cu o luna, in decembrie 2009”.

Ce s-a întâmplat cu acești bani, au fost instruiți polițiștii din Caracal sau au fost păpați de activiști ?

Uneori, viața oferă lecții cumplite.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK