Menu

Am greşit faţă de dumneavoastră, domnule Liviu Pleşoianu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_plesoianu_liviu.jpg

 

 

 

 

 

 

Am scris ieri un articol în care susţineam că Liviu Pleşoianu e utopic şi nu are o strategie concretă de câştigare a alegerilor prezidenţiale.

Afirmam că ar fi nedrept, ar fi o glumă proastă ca Liviu Pleșoianu să ofere speranțe deșarte fanilor săi, ar fi ca și cum cineva ți-ar plimba prin fața ochilor o sticlă cu elixirul vieții dar te-ar informa că nu o poți desface.

Susţineam bine ar fi ca fiecare postare a domnului Pleșoianu să aibă și un post scriptum cu privire la metodă. Metoda de a strânge semnături, metoda de a-și finanța compania, metoda de a-și organiza susținătorii, pe scurt, metoda de a face visul să devină realitate.

Încheiam zicând că nu îl bănuiesc nicio clipă pe Liviu Pleșoianu că ar fi Jonas Nightengale, vânzătorul de iluzii din fimul cu același nume, dar îl bănuiesc de romantism, de întoarcere hedonică la stadiile adolescenței.

Când Dumnezeu vrea să te ruşineze pentru că judeci superficial, te face să păţeşti ce am păţit eu azi – noapte.

Noaptea, luând în mână o carte dintre cele la care citesc în această perioadă, dau peste un citat din Jurnalul lui Titu Maiorescu.

”Dec. 1872. Idealismul nu este așa de important prin ceea ce săvârșește pozitiv în politică, cât prin ceea ce împiedică, prin înlăturarea acelei vulgarități care cel puțin nu cutează să se arate în fața lui”.

Am înlemnit, am citit de trei ori și am înțeles că greșisem. Nu mă consola că, la fel ca mine, greșiseră Nistorescu și Aurelian Pavelescu, cerându-i lui Pleșoianu să facă ceva concret. E clar că prin simpla sa candidatură Liviu Pleșoianu promovează binele și, cum zice Maiorescu, împiedică răul să fie prea cutezător.

Culmea, tot azi – noapte, dau și peste o vorbă a lui Julien Benda din celebra Tradare a intelectualilor.

”Ei (intelectualii) nu i-au putut împiedica pe laici să umple întreaga istorie cu vuietul urilor și masacrelor lor; dar i-au împiedicat să aibă cultul acestor acte, să se mândrească cu înfăptuirea lor. Putem afirma că, mulţumită lor, timp de două mii de ani omenirea a înfaptuit răul dar a cinstit binele”.

Așa și cu domnul Pleșoianu, nu îi poate împiedica pe nemernici să facă ce vor cu țara, dar măcar îi poate împiedica să se mai și mândrească cu nelegiuirile lor.

După cum vedeți, perspectiva corectă, istorică, a judecării candidaturii domnului Pleșoianu aceasta este, de apreciere maximă, dincolo de calcului cinic al șanselor.

Va rog să mă iertați, domnule Liviu Pleșoianu, în articolul de ieri am greșit față de dumneavoastră.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK