Menu

Se cere restructurarea radicală și comasarea celor 7 servicii secrete. ”E nevoie de un singur SRI demilitarizat”

f_350_200_16777215_00_images_banner5_sri.jpg

 

 

 

 

Cele sapte servicii secrete autohtone sunt un cancer pentru Romania, iar dimensiunile si mai ales bugetele lor trebuie reduse drastic, sustine avocatul Dan Chitic, care pledeaza pentru comasarea tuturor acestora intr-un singur Serviciul Roman de Informatii.

De asemenea, acest nou SRI este necesar sa fie demilitarizat si controlat mult mai strict de catre Parlament, afirma Chitic într-un mesaj publicat pe Facebook duminica, 14 iulie 2019.

In acest sens, Dan Chitic citeaza un articol din 2014 publicat de jurnalistul Ovidiu Davidescu pe Riscograma.ro, referitor la bugetul urias al SRI si la ponderea agentilor secreti in populatia Romaniei, in comparatie cu situatia altor servicii de informatii din tari ale NATO. In acelasi material, ziaristul denunta secretomania SRI cu privire la numarul de angajati si incapatanarea institutiei, care a ramas singurul serviciu secret militarizat din Alianta Nord-Atlantica.

f_350_200_16777215_00_images_banner5_sri-bate-fbi-la-nr-de-angajati.jpg

Cele sapte servicii secrete la care face referire avocatul Chitic sunt SRI, SIE, STS, SPP, DGPI (fosta DIPI, fosta „Doi s-un sfert), DGIA (Directia Generala de Informatii a Armatei) si DOS (Directia Operatiuni Speciale din Ministerul Afacerilor Interne).

Redam postarea avocatului Dan Chitic:

„Am spus-o si o mai spun: Serviciile secrete 'romanesti' sunt un cancer pentru neamul nostru!

Singura sansa pe care o mai avem este sa restructuram radical si sa comasam cele 7 servicii secrete ale Romaniei!

Avem nevoie de un singur Serviciu de Informatii Roman, demilitarizat, dimensionat si subventionat pe masura puterii economice a Romaniei in NATO, aflat sub controlului strict al Parlamentului si in slujba poporului roman!”

Sursa: www.luju.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK