Menu

Leornardo di Caprio la Bâlea. Război în Făgăraș. Deputatul Eugen Neață a dus Tricolorul în vârful munților. Patriotismul nu e o glumă

f_350_200_16777215_00_images_neata_eugen_balea_a.jpg

 

 

 

 

 

Sunt unii foarte ocupaţi cu penalii, cu m#ie PSD, cu Dragnea, se consideră teribil de şmecheri şi dornici de bine pentru România, în realitate fiind nişte ameţiţi cărora le iau unii băieţi deştepţi şunca din fasole, lor şi copiilor lor.

Exemplul pe care îl voi da acum e tipic pentru ceea ce se întâmplă. A avut loc nenorocirea de la Colectiv şi ni s-a servit formula testată pe focus-grupuri cu corupţia ucide, l-a numit Iohannis pe Cioloş şi Cioloş a aprobat imediat un memorandum redactat cu ajutorul unui ONG austriaco – german prin care se hotăra ca Munţii Făgăraş să devină parc naţional.

Ce e rău în asta ? se întreabă cei cu penalii, cu m#ie PSD, cu Dragnea, e chiar bine, ocrotim natura. Ocrotim pe naiba să vă ia. Cum stau lucrurile cu adevărat explică deputatul PSD Eugen Neaţă într-o postare pe Facebook.
” Cei care vor să administreze munții noștri cu toate aceste resurse neatinse, nu au fost capabili să o facă în țara lor. Cum oare ar putea ei să ne învețe pe noi să păstrăm ceea ce avem, atâta timp cât nu au reușit să o facă în țara lor?
Dacă acest Memorandum s-ar pune în aplicare, România riscă să aibă blocate zone întregi, astfel încât nu se mai poate vorbi de dezvoltarea comunităților locale, dezvoltarea infrastructurii, cu consecințe economice și sociale greu de estimat.
Vă puteți imagina că ciobanii români nu ar mai putea duce ovinele la pășunat, fauna și flora ar avea de suferit, tradițiile și obiceiurile noastre ar dispărea, practic am vinde resursele și am ajuta la depopularea satelor românești! Eu nu pot accepta acest lucru!”, spune deputatul Eugen Neață.

Omul acesta nu doar că scrie pe Facebook, asta știm toți să facem, dar a avut și o declarație politică în Camera Deputaților, apoi azi, 6 iulie, a urcat în vârful munților Făgăraș, la Bâlea, unde, împreună cu un grup, a arborat drapelul Tricolor.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_eugen_balea_b.jpgDeputatul pune problema tranșant.

” În calitatea pe care o am, de deputat în Parlament, reprezentant al poporului român, în forul legislativ al statului, am cerut Guvernului României să analizeze modul prin care Memorandumul întocmit și aprobat de Dacian Ciolos, prin care se dorește ca Munții Făgăraș să fie constituiți într-un parc național.
Astfel, deși toată legislația europeană pune pe primul plan dezvoltarea durabilă a comunităților, conservarea biodiversității naturii așa cum a creat-o Dumnezeu și a ajutat-o omul, cu toate poienile cu flori, cu pădurile sale, cu stânele cu oi, vite și cai, cu satele și locuitorii lor, cu râurile și drumurile construite de oameni pentru a le face viața mai ușoară, Dacian Cioloș împreună cu ministrul Cristina Palmer, ajutați chiar de membrii fundației Carpathia au scris un Memorandum pe care, a doua zi l-au aprobat în ședința de Guvern, ” declară deputatul.

Când unora le e frică să-și mai iubească țara, Eugen Neață spune răspicat:

” Dacă românii au reușit atâtea mii de ani să păstreze pădurile virgine, obiectivele culturale, tradițiile și obiceiurile comunităților locale, meșteșugurile și industria de artizanat, țesutul și brodatul, sculptura în lemn și prelucrările lânii, eu cred că o pot face în continuare singuri, așa cum au învățat de la străbunii lor!”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_eugen_balea_c.jpgAcum, spun de la mine că ONG-ul care vrea să transforme Făgărașii într-un fel de muzeu de 22 de mii de hectare acționează, vorba lui Klaus Iohannis, pas cu pas. Memorandumul l-au trecut, grație lui Cioloș. Să sperăm că Guvernul Dăncilă îl va anula, așa cum solicită deputatul.

” Cer public Guvernului să țină seama de dorința proprietarilor de terenuri și românilor, care trăiesc în această zonă și să procedeze la revocarea Memorandumului.
Astăzi, mai mult ca niciodată sunt mândru că s-au alăturat inițiativei mele foarte mulți români, care doresc binele țării noastre și nu acceptă ca România să fie vândută! Dacă mă înșel, să îmi arate cineva o Fundație românească care administrează masivi muntoși din alte țări?”

Tot de la mine, afirm că pentru a se obține controlul asupra Munților Făgăraș, cu solul și mai ales cu subsolul, se pun la bătaie răbdare și bani mulți. Un guvern USR – PLUS va da OUG și gata cu munții noștri.

Oamenii consideră însă că niciodată, niciun guvern, indiferent de coloratură, nu trebuie să permită trucul cu parcul național. Primarul comunei Perișani, din Țara Loviștei, Ion Sandu, memru al PNL, i-a mulțumit deputatului Eugen Neață membru al PSD, pentru că luptă să îi salveze comuna de la dispariție.

Nu exclud ca patrioții să fie luați la ochi și remarc faptul că lângă Tricolor au fost deputatul Vasile Cocoș, tot de la PSD, și directorul general al Romsilva, George Mihăilescu.

Cineva spunea că și Leonardo di Caprio a donat 10 milioane de dolari ca să fie Făgărașul parc național. E o modă cu astfel de donații progresiste.

Patriotismul nu e o modă, când grupul cu drapel a cântat, azi, Deșteaptă-te, române, în vârf de munte, ni s-a făcut pielea de găină.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK