Menu

Ce se întâmplă cu PSD şi cu Dăncilă dacă Dragnea va fi eliberat

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_mustata.jpg

 

 

 

 

 

Curtea Constituțională a României a decis că toate completurile de trei judecători de la Înalta Curte care au judecat dosare de corupție fără a fi specializate în astfel de cauze sunt constituite nelegal.

Această hotărâre face ca Liviu Dragnea să poată fi considerat de două ori nedreptăţit de sistemul judiciar. O dată fiindcă a fost condamnat politic şi a doua oară pentru că, chiar în aceste condiţii, condamnarea sa încalcă legea.

Chiar de trei ori se poate considera Dragnea victimă, deoarece CCR trebuia să se pronunţe înainte de a fi arestat şi doar întârzierea pronunţării poate fi considerată motiv al faptului că a ajuns după gratii.

Nu este clar dacă, în aceste condiţii, Liviu Dragnea va fi eliberat, ceea ce îi doresc din tot sufletul. Eliberarea lui Dragnea nu va schimba însă situaţia pe tabla de şah a politicii.

Dragnea nu se poate întoarce la conducerea PSD, fiindcă s-a stabilit la Congres cine sunt noii lideri. Poate doar să contribuie, simbolic, la slăbirea statutului Vioricăi Dăncilă, care chiar şi aşa nu este foarte solid în partid.

Nici să se alăture vreunei aripi din partid sau să participe la naşterea unei alte formaţiuni politice nu poate fiindcă i-ar periclita din start şansele. S-a dovedit că alegerile au fost pierdute de PSD şi pentru că...Dragnea.

În mod total nedrept, Liviu Dragnea ar deveni o piatră de moară pentru toţi cei care ar lăsa impresia că merg la el să ia lumină politică.

Condamnat de o triplă nedreptate, intrat în cartea de istorie, Liviu Dragnea este obligat să stea, cel puţin acum, departe de politică, chiar în situaţia în care ar fi eliberat.

Desigur, aceasta este o altă nedreptate, dar viaţa e dură.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK