Menu

Atac monstru la profesorii de limba română. ”Paștele mamilor voastre, nemernicilor !”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_profesor_romana.jpg

 

 

 

 

 

"Dragii mei, de cel puțin douăzeci de ani am citit aproape numa și numa literatură universală. În afară de Zaharia Stancu, nu știu dacă am mai pus mîna pe vreun autor român. Singurii poeți români pe care am ajuns să-i descopăr cu adevărat și să-i iubesc au fost ăia de care nu m-a frecat nimeni la cap: Geo Dumitrescu și Mihai Ursachi.

Motivul? Unul simplu. Școala, acest cimitir al creierelor tinere, care în cretinătatea ei autoritarian-plictisitoare m-a făcut să urăsc tot ce este scris în limba română. Limba română, acest monument de frumusețe. Pe care represivii care au creat acest sistem de curat meșteșug de tîmpenie au reușit să mi-l îndepărteze de la inimă.

Ce a vrut autorul să spună? Trebuie să înveți comentariile pentru bacalaureat. Nu contează ce citești. Contează ce vă dă la examen. Nu trebuie să citești de plăcere, trebuie să înveți marile curente literare ale secolului nooșpe și doozeci. Ai uitat să spui aia: te depunctează doișpe sutimi. N-ai scris aia: încă dooșpatru de sutimi. Acolo trebuia să spui altfel, că așa zice marele critic literar Scîrț: încă șaptișpe sutimi.

Paștele mamilor voastre, voi mi l-ați stricat pe Eminescu, de n-am mai putut să-l mai citesc ani la rînd, că aveam în gură numa gust de zeamă stricată și de burtucală de comentarii literare și de c***t de creier de critic literar. Din cauza voastră era să mă supăr pe Tudor Arghezi, că așa de mult m-ați frecat la cap cu toate tîmpeniile voastre, că mi se făcuse scîrbă de tot ce e poezie românească și era cît pe-aci nici să nu-l mai citesc. Nemernicilor. Famenilor", a scris pe Facebook sociologul Mirel Palada.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK