Menu

Salvați Făgărașii! Cioloş vrea să dea străinilor controlul Munţilor Făgăraş. Deputatul PSD Eugen Neaţă arborează drapelul României la Bâlea

f_350_200_16777215_00_images_balea.jpg

 

 

 

 

 

 

Cineva pregăteşte România pentru a fi frumoasă, curată şi depopulată apoi dată viitorilor ei stăpâni. Paranoia ? Ușor de zis, mai înțelept este, de la Homer încoace, să te ferești de cei care fac daruri.

Dacian Cioloş a aprobat, fără avizele necesare, un memorandum cu privire la transformarea Munţilor Fărăraş în parc naţional, deşi nicăieri în Europa zonele intens locuite nu devin rezervaţii naturale.

Fiindcă se îngroaşe gluma, acţionându-se pe baza unui scenariu cu bătaie lungă, deputatul PSD Eugen Neaţă a făcut o declaraţie politică în Camera Deputaţilor cu titlul ”Munții Făgăraș leagănul istoriei milenare a românilor în pericol!” în care spune:

” Întreaga zonă a munților Făgăraș, acolo unde a fost leagănul civilizației române, unde au trăit Basarab I, Vlad Țepeș și Mircea cel Bătrân, acolo unde s-a născut Țara Românească, am aflat că, într-o seară, “celebrul„ premier al României, Dacian Cioloș, a hotărât, printr-un Memorandum, s-o dea cu totul străinilor.”

Eugen Neață argumentează:

” Munții Făgăraș sunt leagănul civilizației române, simbolul întemeierii statului român. Sunt și trebuie să rămână în permanență legătura dintre oamenii zonei și așa cum aceștia i-au păstrat, conservat și dezvoltat 2000 de ani, sunt convins că o mai pot face încă 2000 de ani de aici înainte!
Așadar, să redăm românilor dreptul de a avea în continuare acces la munții și pădurile lor, de a putea pășuna în continuare turmele în munți, de a beneficia de lemnul de foc și de a putea să viziteze oricând doresc cetățile construite de străbunii lor”.

Transfăgărășanul ar urma să fie închis pentru public.

” În munții Făgăraș se află Transfăgărășanul, construcție monumentală a acestei țări, făcută cu priceperea și sacrificiul inginerilor, militarilor și muncitorilor români. Astăzi, Transfăgărășanul este o mândrie națională pentru noi românii.
Un parc național înseamnă declararea închiderii acestui drum de excepție. Acceptă românii acest lucru?!
Să ne spună Dacian Cioloș, unde în Europa un parc național s-a înființat într-o zonă atât de populată ca Munții Făgăraș?”

În final, deputatul anunță modul în care va reacționa, făcând , implicit, un un apel.
” Simbolic, în data de 06 iulie 2019, voi merge în Munții Făgăraș, la Bâlea Cascadă, să arborez acolo drapelul României! ”

Lupta curajoasă a deputatului Eugen Neață trebuie încununată de o victorie istorică.

Un scurt comentariu de final.

Cineva investește deja pentru a ocupa zona. Fundația Conservation Carpathia anunță alocarea a 5 milioane de euro, adică nimic. Promsiunea este că ecologiştii vor readuce în sălbăticie zimbrii şi castorii, care în acest moment sunt specii protejate prin lege, iar pe teritoriul ţării noastre mai sunt doar câteva sute.

Pleacă oamenii, vin castorii.

Se spune că proiectul va crea locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri verzi în localităţile de la poalele munţilor Făgăraş, în judeţele Argeş, Braşov, Sibiu şi Vâlcea. Vor fi distruse mii de gospodării pentru a genera câteva zeci sau sute de locuri de muncă.

În situații de acest fel, cineva își croiește un plan pe termen lung, sub acoperirea unei idei nobile, pe principiul că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Transformarea Făgărașilor în zonă protejată sună bine dar înseamnă depopularea zonei, crearea unui fel de laborator în locul vieții milenare.

Cândva, un alt memorandum și o hotărâre de govern poate reda parcul cui va dori să locuiască acolo. Nu vor mai fi în zonă țăranii români și gospodăriile lor, iar metrul pătrat va costa exorbitant.

Vi se apre imposibil ? Nouă, nu.

Să nu uit. Proiectul este susținut doar de o anumită parte a presei, cea considerată de cazarmă. De ce oare ?

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK