Menu

Nu, nu suntem un popor de tâmpiți. România se va trezi

f_350_200_16777215_00_images_draghici_dna_aberant.jpg

 

 

 

 

Ești uluit, omule ? Și eu. Totuși, zilnic, tot mai mulți români se trezesc din uluială și pricep că buzunarele și conturile unor trădători de neam și țară vor să țină loc de conștiință națională.

Se vede pe Facebook, se observă în discuții. Oameni care până mai ieri se declarau neinteresați de problemele din Justiție, de Binom, de manipulare, de arestarea lui Dragnea încep să devină îngrijorați, ca și cum li s-ar ridica un văl de pe ochi.

Încă nu sunt destui, nu fac, la această oră, masă critică, dar sunt sigur că nu va trece mult timp și românii vor înțelege că trăim în dictatură, una atipică, bine camuflată.

În clipa în care românii conștienți de situație vor fi majoritari, se va întâmpla ceva, oricum, nu poți face sclavi dintr-o națiune lucidă.

Fiecare zi aduce ceva nou.

A fost cazul fetiței arestate de un procuror care știe că procurorii sunt semi-zeii controlați doar de zei.

Luni, în alt plan, este cazul Mircea Drăghici, trezorierul PSD și coordonatorul online-ului PSD. Cum să îl lași în pace pe cel care ar urma să se ocupe în continuare de mesajele online ale acestui partid, când mai sunt trei campanii electorale ?

Ieșit de la DNA, unde a primit calitatea de inculpat, Mircea Drăghici scrie pe Facebook, ce altceva ar putea să facă:

„Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio rațiune pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca și în cazul soției mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condițiile în care toți martorii au dat declarații favorabile de la momentul în care am fost numit suspect și până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliția politică e vie și din ce în ce mai puternică, ” spune Drăghici.

Tot astăzi, CSM, garantul Justiției, nu-i așa, boicotează Secția de Investigare a Infracțiunilor Magistraților. Nu va trece mult timp până când toată lumea va înțelege ce se vrea cu această secție și de ce trebuie ea să dispară.

Nu suntem proști, în mod sigur nu suntem proști, nici atât de fricoși încât să ne prefacem la infinit că suntem proști.

O dictatură este cu atât mai dureroasă cu cât este mai cinică și mai mincinoasă, iar cea pe care o trăim acum se bizuie pe ideea că am fi un popor de tâmpiți.

Nu, nu suntem.

Prin ură și dezbinare românii sunt ținuți cu vălul pe ochi, dar nimeni nu va putea să țină un popor în orbire la infinit.

Foile de parcurs sunt bine gândite, laboratoarele au specialiști buni, însă istoria ne spune că milioanele de oameni pot fi turmă o zi, un an, un deceniu, câteva decenii, după care vine momentul trezirii la realitate.

Apoi, vorba poetului, Hristoși să fie, cei care ne țin astăzi în întuneric, pentru a ne putea lua și cenușa mândriei naționale, nu vor scăpa nici în mormânt.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK