Menu

Comoara ascunsă din PSD despre care nimeni nu vorbește

f_350_200_16777215_00_images_banner1_plesoianu_liviu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Se spune că PSD are probleme în a-și alege candidatul pentru alegerile prezidențiale. Nu este exclusă varianta ca marele partid să meargă cu Călin Popescu Tăriceanu, ori să caute o personalitate din societatea civilă.

În mod ciudat, nimeni nu vorbește despre Liviu Pleșoianu, cel care a anunțat de multă vreme că va candida, din partea partidului său ori în alte condiții.

Motivele pentru care nu se vorbește în PSD despre Pleșoianu sunt mai multe. Iată câteva.

- Liviu Pleșoianu lansează mesaje de o mare curățenie patriotică și de un curaj de invidiat. Nu are cum să fie pe placul statului paralel.
- Câtă vreme era posibilă candidatura lui Liviu Dragnea, Pleșoianu ieșea din discuție. Acum, când unii estimează că și Viorica Dăncilă ar dori să candideze, ori ar dori alții să o pună să candideze, Pleșoianu ar trebui să mai aștepte.
- Liviu Pleșoianu însuși lasă impresia unui lup singuratic.

Asupra acestei din urmă chestiuni aș insista puțin. Liviu Pleșoianu are fani cum nu avea decât Dragnea, poate chiar mai înfocați decât cei ai lui Dragnea. Există un mare grup de Facebook și grupuri pe județe pentru susținerea lui Pleșoianu. Totuși, Liviu Pleșoianu nu pare om de partid.

Se poate spune, pe bună dreptate, că de la înălțimea sa morală, Pleșoianu nu are de ce să se amestece cu pleava și de aceea numele său nu e pe buzele pesediștilor. Cealaltă față a medaliei este că dacă nu ești om de partid, capabil să fii popular în grup, nu ai cum să soliciți susținerea partidului.

Neintegrarea lui Liviu Pleșoianu în PSD este punctul său vulnerabil. Aproape că nu contează motivele, cât situația.

Totuși, șanse pentru ca Pleșoianu să fie alesul PSD există. Viorica Dăncilă spune că vor exista măsurători.

„Cea mai bună variantă e cea prin care trebuie să maximizăm șansele de a câștiga alegerile prezidențiale. Vrem să vedem, prin sondaje, care este cea mai bună variantă. Vom introduce în acest sondaj toate persoanele care au șanse să câștige, colegi și colege. Nu excludem nici măsurarea domnului Tăriceanu”, a spus Dăncilă.

Știm însă că măsurătorile pot fi trucate.

Mi se pare clar că singura șansă a lui Liviu Pleșoianu este să încerce, făcând orice efort, să comunice bine cu partidul.

Liviu Pleșoianu este comoara PSD despre care nimeni nu vorbește în PSD.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK