Menu

Pesediști, nu vă mai demonizați partidul, fiindcă altul nu aveți

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dancila_dupa_alegeri.jpg

 

 

 

 

 

 

Înțeleg și împărtășesc frustrarea membrilor și susținătorilor PSD dar cred că unii dintre ei sunt pe cale să comită o gravă eroare demonizându-și partidul.

Principalul motiv al criticilor constă în faptul că Viorica Dăncilă a preluat partidul, a adus pe funcții unele persoane, apoi a lansat ideea că tema Justiției dispare. Mai ales faptul că Dăncilă nu a pronunțat numele lui Liviu Dragnea și nu și-a exprimat indignarea pentru arestarea acestuia i-a deranjat pe unii fideli ai partidului.

Nu știu dacă Viorica Dăncilă trădează sau nu, dar indiferent de cum ar sta lucrurile din punct de vedere moral, din perspectivă pragmatică procedează perfect.

Să luăm lucrurile pe rând.

Viorica Dăncilă trebuia să preia partidul deoarece asta scrie în statut.

Pe fondul emoției generate de rezultatele obținute de PNL și USR – PLUS, era o greșeală ca Dăncilă să insiste pe ideea că va continua bătălia pentru Justiție. Nu ar fi făcut decât să îi țină în priză pe adepții opoziției, fără să câștige nimic. Majoritatea schimbărilor benefice din Justiție au fost făcute, urmează ca legea de modificare a codurilor să ajungă în Monitorul Oficial. Scandalul pe această temă trebuia stopat, cel puțin pe moment, pentru a lăsa la vedere rezultatele economice.

Era normal ca Dăncilă să o reactiveze pe Gabriela Firea, chiar și Liviu Dragnea, dumincă seara, dăduse un semnal în acest sens. Nu poți participa la alegerile prezidențiale și locale cu un primar al Capitalei ostil. Nu mă exprim despre Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, sunt chestiuni interne ale lor, doar spun că au mai fost în frunte și nu a murit nimeni.

I se mai reproșează Vioricăi Dăncilă că nu iese de la guvernare pe loc. Aici nu îi mai înțeleg pe pesediștii care vor acest lucru mizând pe greșelile pe care le-ar face la guvernare actuala opoziție. Voi spune doar că propaganda ar distruge rapid o serie de programe, lăsând impresia că, de pildă, PNDL 2 sau Fondul de dezvoltare sunt bani aruncați. Ce ar face, în acest caz, primarii ?

Dincolo de toate aceste mișcări, important este că va exista, peste o lună, un congres. Acolo se vor lua adevăratele decizii, poate chiar retragerea ordonată de la putere, dar abia după ce vom vedea ce se hotărăște vom putea discuta.

Deocamdată, PSD nu a greșit cu nimic față de membrii și susținătorii săi, doar că nu a făcut unele gesturi romantice care, totuși, nu se fac în politică.

Nu este exclus ca, pe viitor, PSD să greșească, să se îndepărteze de programul de guvernare și să cedeze în chestiuni legate de Justiție. Abia atunci va fi de înjurat de către ai săi.

Până una, alta, le-aș spune pesediștilor să nu viseze alte partide justițiare ad-hoc cu trei alegeri în față și nici să nu își mai demonizeze partidul, fiindcă altul nu au.

Până la congres, un pic de echilibru nu le- ar strica cârcotașilor, ca să nu regrete ceea ce spun la mânie.

Și nu vă temeți, are cine să înjure PSD-ul, în continuare, la greu.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK