Menu

ALDE: Sănătatea românilor nu se negociază! Accesul la medicamente şi terapii inovatoare va fi garantat fiecărui cetăţean român

f_350_200_16777215_00_images_banner4_alde-sanatate.jpg

 

 

 

Sănătatea ta nu se negociază.

Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene.

Pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România ALDE susține o abordare în două etape. Prima, prin creșterea salariului personalului medical, iar mai apoi printr-un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale moderne a tuturor spitalelor.

În anul 2018 au fost demarate mai multe investiții importante în echipamente pentru a moderniza unitățile medicale și pentru a spori încredere cetățenilor în actul medical public.

Din 1 martie 2018, medicii, asistenții, șoferii de autosanitară și ambulanțierii beneficiază de salarii mărite, ajungând, mult mai devreme, la nivelul salarial din 2022. Primul efect al acestor creşteri este stoparea, in marea parte, a plecărilor din sistemul medical si inversarea fluxului: se reîntorc mai mulţi decât pleacă.

Au fost efectuate învestiții în valoare de 1,8 mil. EUR pentru dotarea unităților de primiri urgențe și a centrelor regionale cu echipamente medicale moderne, pentru depistarea cancerului de col uterin cu unități mobile care vor putea fi deplasate și în zonele rurale pentru desfășurarea unei ample campanii de testare a populației.

Material comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE, Cod unic de identificare al mandatarului financiar 41190002, Realizat de SC Smeoreanu Press SRL

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK