Menu

O întrebare despre trădare/ patriotism. Dacă Dragnea poate, alţii de ce nu au putut ?

f_350_200_16777215_00_images_dragnea_viata_satului.jpg

 

 

 

 

 

Noi, cei de la orașe nu ne uităm la vechea emisiune Viața Satului de la TVR. Duminică la prânz m-am uitat, fiindcă auzisem că participă Dragnea şi Daea.

Liviu Dragnea a început în stilul lui.

“Lucrăm la extinderea acestor programe dar și la unele noi. Vom avea TVA 5% pentru produsele BIO. Sprijinim producătorii români pentru că vrem să oprim invazia importurilor străine de calitate proastă.
Vrem să punem pe masa românilor legume sănătoase, cultivate la noi. Vrem ca românii să mănânce sănătos. Vrem ca românii să mănânce românește! România merită mai mult respect!” a zis Dragnea.

Apoi, a venit vorba despre mafie. O mafie a importurilor care, se pare, a avut componentele ei în interiorul guvernelor ultimilor decenii și, poate, chiar la nivelul Președinției.

„Avem poate cel mai bogat pământ din lume în România. Domnul Daea s-a speriat prima dată când i-am spus că trebuie refăcut sistemul de irigaţii. Era nevoie de un miliard de euro. Sistemul de irigaţii poate să mărească producţia cu 30%, ceea ce înseamnă foarte mult pentru fermieri. E o încrengătură mafiotă a importurilor de legume şi fructe. (..) Bătălia cu reţeaua de importuri nu este uşoară. Legumele străine vor intra din ce în ce mai puţin în România”, a adăugat preşedintele PSD.

Din nou s-a vorbit despre mafia care trebuie distrusă prin măsuri concrete.

„Am discutat despre produsele alimentare care intră în România. Am zis hai să facem o evidență cât importăm și cât exportăm. La tomate diferența era de 1 la 10 și legumicultorii nu aveau nicio șansă, pentru că în această încrengătură eu pot spune mafiotă au fost situații de lumea nu mai punea solarii. Am zis că dăm subvenții și am început cu acest 1.300 euro”, plusează Liviu Dragnea.

Au fost anunţate noi subvenţii.

“Acum suntem la 18.000-19.000 de legumicultori intrați în program și numărul va crește. Mergem 2 ani și jumătate cu programul, dacă merge îl extindem. Am spus că trebuie să acoperim lunile de iarnă cu produse românești. Atunci pentru asta de la bugetul de stat vor fi plătite centralele termice pentru a asigura încălzirea în solarii sau sere. Pentru cei cu roșii subvenția va crește de la 3.000 euro la 6.000 de euro, anul viitor. Pentru anul acesta se extinde perioada până la 1 iunie. Pentru roșiilor care vor ieși de la 1 mai încolo vor ieși nu cu 3.000 ci cu 4.000,” spune Dragnea.

Există resurse discutate deja la nivel guvernamental.

“Decizia luată a fost extinderea pentru ardei capia, iute, gogoșari, și aici va fi 1.000 euro subvenția. Eu îi rog pe toți să se pregătească până în toamnă ca să se îndeplinească procedura, pentru a fi integrați în program. Pentru cei care vor începe să își înființeze solarii, am vorbit cu ministrul Teodorovici și doamna premier, și o să elaborăm o soluție de sprijin pentru credite de stat pentru cei care nu au solarii. Aici avem un domeniu cu potențial foarte mare care nu a fost folosit, din păcate”, a mai spus Dragnea.

Auzind aceste lucruri, nu putem gândi decât în felul următor. Fie Liviu Dragnea bate câmpii electoral, cu toate că în privinţa tomatelor schema a reuşit, fie alţii nu au vrut să facă aceste lucruri, favorizând, pe interes material şi politic, mafia importurilor.

Măcar pentru a putea vedea cu ochii noştri dacă aceste promisiuni sunt sustenabile, măcar pentru a ne înţelege trecutul, PSD trebuie să câştige alegerile şi să rămână la putere.

S-a ajuns, în sfîrşit, în prajma adevărului. Fie PSD este duşmanul ţării şi lucrează pentru a scăpa Dragnea, cum spun unii, fie este un partid al românilor condus de un erou.

Intuiţia îmi spune că a doua variantă este cea corectă,dar vom trăi şi sper că vom vedea.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK