Menu

De azi, demarează Programul Rabla Clasic

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Rabla.jpg

 

 

 

 

 

Astăzi demarează Programul Rabla Clasic, prin intermediul căruia românii care vor să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi pot cere bani de la stat. Înscrierile se fac până pe 30 septembrie 2019, iar procedura conține doar câțiva pași: persoana interesată de obținerea primei de casare trebuie să se înregistreze la un producător validat, să predea apoi mașina unui colector autorizat, s-o radieze din circulație și, ca ultim pas, să cumpere noua mașină.

Autoritățile au renunțat la o condiția existenței unei inspecții tehnice valabile pentru mașina ce urmează să fie casată. Pentru a putea beneficia de prima de casare mașina trebuie să aibă o vechime mai mare de opt ani, proprietarul să locuiască în România și să nu aibă datorii la autoritățile locale

Prima de casare va avea aceeași valoare ca în anul trecut, respectiv de 6.500 de lei, dar mașinile ce urmează să fie cumpărate vor trebui să genereze cel mult 120 g CO2/km, spre deosebire de limita de anul trecut, care a fost de 130 g CO2/km.

Apoi, cei ce intenționează să-și înlocuiască mașina veche vor putea primi, dacă mașina nouă este dotată cu un motor care nu generează mai mult de 96 g CO2/km, un ecobonus în valoare de 1.000 de lei. În plus, dacă vor să cumpere o mașină nouă cu motor hibrid, românii vor putea obține un ecobonus suplimentar de 1.700 de lei.

Sursă: Avocat.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK