Menu

Citiţi acest articol cu subiectul Dragnea dacă vreţi să mai stăm de vorbă

 

 

f_350_200_16777215_00_images_dragnea_ciutacu.jpg

 

 

 

 

 

 

În această perioadă, mai mult ca niciodată, lumea îşi dă cu părerea doar de dragul de a-şi da cu părerea. Unii sunt prizonierii unor idei false, sunt, cum se spune, în bulă.

Luni seara, Liviu Dragnea a dat un interviu la RTV, lui Victor Ciutacu. Am transcris câteva răspunsuri pe problemele creşterii veniturilor populaţiei, în legătură cu care am citit până acum tot felul de prostii.

Citiţi aceste declaraţii ale lui Dragnea, verificaţi-le, veţi ajunge la concluzia că sunt adevărate, apoi, cine vrea să comenteze negativ să o facă. Nu înainte însă de a citi.

Iată declaraţiile.

- Am spus ca crestem veniturile romanilor si am marit salariul mediu net cu 35%, pana la 2933 lei. A crescut cererea de forta de munca. Medicii au incetat sa fuga din tara. Salariul mediu brut are o crestere cu 60%, o crestere spectaculoasa. Cu transferul contributiilor, am avut 2 miliarde excedent, stateam cu miliarde de euro care erau furati. Sigur ca a fost ceva deranj, dar iata ca economia creste in continuare. Avem PIB, toata bogatia tarii, daca PIB a crescut in doi ani de zile cu o patrime, ceea ce nu s-a mai intamplat nicaieri in lume, veniturile au crescut cu 27% in doi ani, asta inseamna ca sunt bani in continuare si ca va fi crestere in continuare, deci sigur ca exista bani. Este greu de inteles pentru Iohannis si clica lui.

Fondul de salarii a crescut cu 51%, pana la 86 de miliarde de lei. Il astept pe Teodorovici sa ii dea in cap lui Ponta cu aceste cifre. Puterea de cumparare, un grafic foarte important: a crescut cu 25%. Acea sageata cu rosu e sageata adevarului, cresterea reala a salariului mediu, dupa ce se da la o parte inflatia. Cine a mai facut asa ceva? Nimeni. Ceilalti au taiat si au inghetat. Punctul de pensie: l-am luat de la 871, a ajuns la 1265 lei si va ajunge la 1775. Daca ne uitam, inseamna de doua ori marire.

- Revenim, pensia medie a crescut cu 27%, pensia minimă cu 76%. Scutirile de taxe, la pensionari, acum lumea s-a obisnuit cu situatia de azi, dar trebuie sa ne uitam de la ce am plecat. Am spus ca vom elimina contribuita la sanatate, am facut-o, avem impozit 0 la pensia sub 2000 de lei. Anul viitor pensiile vor fi cel putin dublate toate. Pe astia nu ii intereseaza pensionarii, le spun cei „iesiti din sistem”, adica cei care mor. Dand inflatia la o parte, pensia a crescut cu 18% – e putin, dar atat am putut sa facem in doi ani de zile. Plafonul la medicamente compensate era de 700 de lei, acum e 990 lei. Iata niste fluturasi de la persoane reale, cadre medicale reale, spitalul de urgenta Baia Mare: medic primar de la 4880 in 2016 a crescut la 15175 de lei! E mai mult de trei ori!

Finalul interviului este fabulos.

Victor Ciutacu: Când vă veţi anunţa candidatura la prezidenţiale ?

Liviu Dragnea: Credeti ca ma lasa astia liber sa candidez? Eu nu am spaime, ma duc oriunde cu fruntea sus.

Frumos şi interesant, sper să nu fie un răspuns tragic.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK