Menu

ALDE Vâlcea nu trebuie băgat, acum, în patul lui Procust

f_350_200_16777215_00_images_alde_valcea_grup_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Eu în locul celor de la ALDE Vâlcea nu aș încerca să unesc acum partidul, ar însemna să îl bage cineva în patul lui Procust, tăindu-i fie capul, fie picioarele.

Aș lăsa așa ALDE Vâlcea, ca un partid – arhipelag, un fel de Polinezie politică, alcătuit dintr-o mulțime de insule pe care electoratul s-ar putea să vrea să le viziteze.

Concret, unii ar vota pentru Lovin, alții pentru Adrănel Cotescu și Iuliana Moise, alții pentru Frații Dioscuri Bușu & Grigorescu, alții pentru Frâncu, pentru Guțui, cred că și Nuică are fanii lui.

Sunt de acord că va fi un experiment să vezi cum pot unele personalități să aibă credibilitate fără să reprezinte deloc un grup, unite totuși pe ideea că Tăriceanu este un om care merită urmat.

Nu exclud posibilitatea ca experimentul să eșueze, dar nici nu mai e nimic de făcut în acest moment.

Un mare risc ar fi să apară între cei amintiți mai sus conflicte publice, atunci chiar că se alege praful.

Cum eu unul îmi doresc foarte mult ca PNL – Buican să obțină un scor cu o cifră la europarlamentare, iar ALDE Vâlcea poate avea ac de cojocul său, urmăresc cu interes să văd dacă un partid care nu e partid, un grup care nu e grup, având însă maximă deschidere și aerisire, volens nolens, poate fi interesant pentru electorat.

Acum, să vă mărturisesc ceva. Nici PNL – Buican nu e grup, nu e partid. Nu e nici măcar arhipelag, apoi, așa Polinezie cum e, ALDE miroase a parfum, iar PNL – Buican, a ceea ce îngroapă pisica.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK