Menu

De ce e deputatul PNL Cristian Buican un fel de Calul lui Harap Alb

f_350_200_16777215_00_images_buican_nu_uita_1.jpg

 

 

 

 

 

 

De când conduce PNL Vâlcea, Buican a făcut sute de greșeli neforțate, mai mari sau mai mici, definindu-se ca un politician ciufut, ranchiunos, negativist și vanitos. Practic, oricât am căuta nu putem să îi găsim acestui om politic nicio calitate.

Așa cum se întâmplă de obicei, răul pe care îl faci atrage răul și iată-l acum pe Buican într-o situație de-a dreptul imposibilă, după ce PER a semnat protocolul de susținere cu PSD. În paranteză fie spus, aș băga mâna în foc pe ideea că Mircia Gutău și Costi Rădulescu au făcut tot posibilul pentru a se oficializa la București ceea ce la Vâlcea funcționa perfect, adică alianța PSD cu PER.

Revenind la Buican, acum, practic, poate merge le culcare fiindcă Gutău nu îi va lăsa în Râmnicu Vâlcea decât firimituri la europarlamentare, iar Costi Rădulescu tot firimituri îi va lăsa în restul județului. Dacă nu mă înșel, PNL a mai avut în Vâlcea 5%, cândva, demult, iar acum e posibil să bată acest record negativ.

Strivit între PSD și PER, dar și, pe plan secund, între ALDE și USR, Buican va fi ca și leul în turbare, vorba poetului, mai ales că toți cei pe care i-a dat afară, ba chiar și unii dintre cei care au mai rămas agățați de el vor face tot posibilul să îi apropie organizația de zero.

Nu vă minunați, în afară de cei câțiva membri cotizanți și familiile lor nimeni din Vâlcea nu va vota PNL.

Orice s-ar fi întâmplat în plan politic ar fi fost inutil dacă președintele Rădulescu și primarul Gutău nu ar fi făcut realmente performanță în administrație. Cot la cot, cei doi au bătut recorduri la investiții, ceea ce se vede cu ochiul liber.

În fond, chiar dacă era Buican băiatul cel mai bun, nu ar fi avut ce face în fața realității obiective.

Dacă ținem însă seama de faptul că Buican e și băiat rău, plus că nu îl slujește nici conjunctura de la centru , putem defini ceea ce se cheamă un om sfîrșit.

Ceea ce îl face pe Buican un personaj tragic constă mai ales în faptul că e contemporan cu Rădulescu și Gutău.

Așa a vrut Dumnezeu ca acest Buican să fie un fel de Calul lui Harap Alb care exclama: Fă-mă, mamă, cu noroc şi măcar m-aruncă-n foc.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK